REKLAMI GEÇ

İnce, Denizlili tekstilciye teşvik müjdesi verdi

İnce, Denizlili tekstilciye teşvik müjdesi verdi

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Denizli’de 29 Ekim Bulvarı’nda halka seslendi. İnce tekstil kenti Denizli’de tekstil sektörüne ilişkin düşüncelerini paylaştı, teşvik müjdesi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 16:22

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce 29 Ekim Meydanı’nda halka sesleniyor. Kent merkezinde halkı selamlayarak alana ulaşan İnce’ye yoğun bir kalabalık eşlik etti. İşte meydandan notlar…

Muharrem İnce: Tamam mı gayri, yetti mi gari… Bu iş bitmiş…
Bugün Denizli’de gördüğüm heyecanı hiçbir yerde görmedim. Gittiğim her yerde rahmetli Ecevit’in aynı rüzgarını görüyorum.

İstikrar olan bir yerde gelecek sorunu olur mu? Meydanlara çıkmış Ey CHP diyor, köprü yaptın mı?… Ben sana sorayım. Sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Sen hiç Tüpraş, Petkim yaptın mı? Sen sattıklarının hesabını ver. Onları kim yaptı? Sen mi yaptın.
Bunların hiçbirini sen yapmadın, satıyorsun milletin malını. Alanlara sesleniyorum, ucuza kapatanlara sesleniyorum. 24’nde bu milletin başına Muharrem İnce geliyor ona göre…

Sağcı solcu yok. O defteri kapatıyoruz. Herkes bu toprağın insanı. Artık sağcı solcu değil, bir büyük uzlaşma bir büyük birlik olacak. Ne onun adı Cumhuriyet. Cumhuriyet, çocuklarımız, geleceğimiz derdimiz bu…

Aramızda çiftçiler var. Onlara sesleniyorum. Bir köylü çocuğu olarak sizi selamlıyorum. Tapular o düğünden kalma büfenin içinde mi bankada mı? Tarlalar ipotekli ya. Demek ki toprak gitmiş elinizden. Su kullananın diyor. Su sizin mi. O da sizin değil. Onu da aldılar elinizden su birlikleri. Allah’ın izni milletin isteği ile 24 Haziran’dan sonra topraklarınız da sizin olacak, su da sizin olacak.

Manifesto açıklıyor. Bana diyorlar ki sen ne zaman açıklayacaksın. Ben bu ülkeyi yönetmeye adayım henüz yönetmiyorum. Manifesto demek gelecek bildirgesi demek. 16 senedir memleketin canına okumuşsun. Şimdi çıkmış terörü bitireceğim diyorsun. 16 senedir senin elini tutan mı vardı? Niye yapmadın? Onu ancak ben söylerim, benimkisi gelecek bildirgesi olur, seninki iflas belgesi olur..

Kayırmacılık dönemini bitireceğiz refah ve huzur dönemine geçeceğiz. Onların en büyük çılgın projesi İstanbul’u ortadan bölüp hafriyat çıkarmak olabilir. Benim projem huzur. Huzur gelecek memlekete. İnşaat yapmak ufak iştir.

Birinci köprüyü Demirel yaptı rahmetli 50 sene önce yaptı. İkinci köprüyü Özal yaptı 40 sene önce. Üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de İnce gelir yapar bu problem değil. Problem gönüllerde köprü kurabilmektir.

Edirneden Hakkari’ye gittim. Hakkari’de İzmir Marşı eşliğinde Türk Bayrakları ile miting yaptık. Hakkari’den Edirne’ye gönül köprüsü kurdum.

Ak Partili kardeşlerim size de huzur gelecek. İntikam almak yok gelecek tasarımı var. O meydanlarda tezek desin çöp desin. O meydanlarda pislik desin. Benim Cumhurbaşkanlığımda o da huzurlu ve emekli bir Cumhurbaşkanı olacak. İstediği kadar çöp desin… Asla cevap vermeyeceğim…

HER AİLEYE EV
Benim size projem şu. Her eve iş her aileye ev… Bunu birlikte başaracağız bundan hiç birinizin kuşkusu olmasın. Gelelim Denizli’ye. Tekstile hazır giyime gelelim. Türkiye olarak bizim dış dünya ile rekabet edebileceğimiz ve bu konuda iddialı olduğumuz en fazla ihracatımızın olduğu sektör. Hani bir bakan çıktı dedi ya tekstil üçüncü dünya ülkelerinin işidir bizim işimiz değildir dedi. Böyle bir şey olamaz. Tekstilden vazgeç pancardan tütünden vazgeç sonra üretim ekonomisi çökecek.

Siz tütün ekerdiniz. Benim de çocukluğum tütün tarlalarında geçti. Yok oldu gitti tütün. Yeniden üretim ekonomisine dönmek için bizim tekstile teşvik vermemiz lazım, ve hazır giyime teşvik vermeliyiz. Dış politikamız da doğru olmalı. Önüne gelen her develette kavga edersek tekstili çözemeyiz. Ey almanya  Eyy Hollanda diye bağıran bir Cumhurbaşkanı değil. İlkeli siyaset uygulayan bir Cumhurbaşkanı.

DENİZLİ TEKSTİLİNE MÜJDE
Eğer diğer ülkelerle kötü olursak Denizli’deki tekstil sektörü bundan etkilenir. Üretim nerede yapılıyorsa teşviği de oraya vereceğiz. Başka sorunumuz ne? Tasarım ve markalaşamama sorunumuz var. Marka yaratamıyoruz. Marka yaratamayınca üretici de fasona dönmüş oluyor. Ne yapacağız. Bir tasarım ve markalaşmaya önem vereceğiz. Firmalaraı Avrupa’da Rusya’da orta Asya’da dükkan tutmaları için kira yardımında bulunacağız. Onları büyütmek için. Onların markalaşması ve uzmanlaşması için. Türkiye’de üç tane tasarım ve moda akademisi açacağız.

Bu üç akademiden birini Denizli’ye açacağız. Üniversite sanayi işbirliğini geliştireceğiz. Dış politikada gereksiz gerginliğe son vereceğiz. İstikrarlı bir ekonomi ve döviz politikası yakalayacağız. Eximbank ve Kosgeb desteklerine kobilerin daha kolay ulaşmasını sağlayacağız.

LİMAN’A DEMİRYOLU BAĞLANTISI
Denizli ile Milas Güllük limanı arasındaki demiryolu bağlantısını mutlaka kuracağız. Türkiye’nin sorunlarına ciddi ciddi kafa yoran insanlar olarak ekonomiyi tartışacağız. O meydanlarda hala camilerden ahır yaptılar yalanını anlatsın ben ekonomiyi anlatacağım. Bakın ekonomi iyi mi gidiyor öktü mü gidiyor. Bir takım rakamlar var iyi gidiyor diyor…

Ekonomi iyi gidiyor da döviz niye yukarı gidiyor, borsa niye aşyağı gidiyor. Gelişmiş ülkelerde enflasyon yüzde 3 Türkiye’de yüzde 11. Nisan ayında sadece bir aylık enflasyon 1,87. Cari açık 53 milyar dolar. Bu rakamlar niye böyle madem her şey iyi. Bunu bilimle anlatamıyoruz ancak Kemal Sunal filmleri ile anlatıyoruz…

EKONOMİYE DOPİNG YAPILDI
Bakın KOBİ’ler kan ağlıyor. Büyük holdingler borçlarını yeniden yapılandırmış. Yani hastaya dönersek kolesterol tavan yapmış şeker ve tansiyon fırlamış yakında kalp krizi kapıda. Söylemedi demeyin… Bakın bizim işimiz. İşin içinden nasıl çıkaracağız. Nasıl kandırıyorlar sizi. 2012-2016… Bu yıllarda büyüme 2 ile 4 arasında gezmiş. Ne olmuş da 2017’de 7,4 büyümüşüz. Ne oldu. Doping oldu doping. Doping yaptılar. Doping doğal olana aykırıdır. Doping zararlıdır, yan etkisi vardır.

Türkiye ekonomisine inşaata yüklenerek ve ayrıca orada Kredi Garanti Fonu’nu kullanarak Türk ekenomisine doping yaptılar. Bunun zararını çekeceğiz ilerde ki çekmeye başladık. Dopingin yan etkisi bozulan mali dengedir, gelir adaletsizliğidir.

Ekonomi diploması olan birisi rahatlıkla anlayabilir. Diploman varsa anlarsın. Ben halk dilinden anlatayım. Maaşı aldın, bordroyu alacaksın televizyonun altına koyacaksın. Mayıs maaşı… Maaşı aldığın gün markete git. Yarım kilo peynir, zeytin, ekmek, çay al tuz al şeker al. Onun da fişini al. Bordronun yanına koy. Bir sene sonra yine bordronu al. Yine bakkala git aynı şeyleri al. Koy ikisini yan yana… Maaş ne kadar artmış ötekiler ne kadar artmış. Maaş fazla artmışsa işler iyiye gidiyor demektir. Ötekiler artmışsa batıyoruz demektir. Anladık mı ekonomi bu. Hangisi fazla artıyor?

Ekonomiyi düzeltmek için önce yargıyı düzeltmemiz lazım. Yargı düzelmeden ekonomi düzelmez. Ne yaparsan yap düzelmez. Dışarıdan tırlarla para getir. Hazıra dağlar dayanmaz. Yine düzelmez. Önce bağımsız bir yargı. Önce çay toplamayan yargı. Denizlililere sözüm olsun Allah’ın izni ile Cumhurbaşkanı olduğumda, yüksek yargının toplantısına gittiğimde o yargıçlar ayağa kalkmayacak. Namuslu, onurlu, tarafsız yargıçlar bulacağız…

Partili Cumhurbaşkanı olmaz. Bu doğru değil. Kısa sürede adil bir yargı düzenini kuracağız. Belli bir süre sonra siyasi parti genel başkanlarını Çankaya köşkünde toplayıp, kriz anlarında Türkiye’nin sorunlarını parti başkanları ile birlikte konuşacağım, tarafsız bir Cumhurbaşkanı olarak…”

Muharrem İnce ezan okunması nedeniyle konuşmasına ara verdi… İnce daha sonra meydandaki kalabalık ile selfi çekildi.

Gençlere sözümdür. 19 Mayıs’ta gençlik bursu, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu. Öğrencilere sözümdür karşılıksız verilecek.

Pamukkale’ye giriş kaç lira 35 lira mı… Cumhurbaşkanı olduğumda öğrenci kimliğini gösteren herkes bütün müzelere bedava girecektir. Bir öğrencinin müzelere girmesi eğitimin bir parçasıdır. Bu parayla olamaz… KPSS’ye giriyor… Sınav ücreti alınıyor çocuklardan. 81 milyonluk ülke gençlerine sınavı para ile yapıyorsa yazıklar olsun… Sınav ücretlerini kaldıracağız…

Şu anda 10 bin dolayında bilgisayar mühendisimiz var kadro. En kısa sürede bunu 10 katına çıkacağız. Bu ülkeyi böyle kalkındıracağız. Meydan meydan geziyor diyor ki tek dertleri beni indirmek. Vallahi değil billahi değil. Benim davam Türkiye benim davam bu ülkenin gençleri. Ben o çocuklara fizik anlattım. mühendis oldu, doktor oldu,. profesör oldu. Ben o çocukların işsiz kalmasına dayanamıyorum…

Benim derdim doları indirmek Euro’yu indirmek, faizi indirmek, mazot parasını, gübreyi indirmek. Eğer diyorsan onlar inmesi için senin de inmek gerekiyor mu gerekiyor… İn be kardeşim o zaman. İn ne olacak. Ne diyordun Dünya 5’ten büyüktür diyordun. Türkiye’de birden büyüktür…

Gençler, size özgürlük gelecek özgürlük. Özgürce Twitter’i kullanacaksınız.. Bir twit attı diye hapse atılmayacaksınız. Cumhurbaşkanlığına hakaret suçunu kaldıracağız zaten. Cumhurbaşkanı millete küfür etmeyince millet de ona küfür etmeyecek. Zaten gerek kalmayacak.

Oylarımız ne olacak diyorsunuz sandıkta YSK’da. Türkiye çapında avukatlara sesleniyorum. Cübbelerinizi araçlarınızın içinde tutun. 24’ünde Yalova’da oyumu kullandığımda hemen Ankara’ya gideceğim. Ola ki; gerekebilir, binlerce avukatla cübbelerini giymiş onlarla birlikte YSK’ya gideceğiz…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı