REKLAMI GEÇ

Denizli 8 milletvekili ile temsil edilecek

Denizli 8 milletvekili ile temsil edilecek

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği farklılıklardan biri de milletvekili sayılarındaki değişim. Meclisteki sandalye sayısı bu sistemde 550’den 600’e çıkacak. Bu, Denizli’nin 7 olan milletvekili sayısını 8’e yükseltecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 13:32

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devreye alınacağı seçimlerin 2019’da yapılması bekleniyordu. Ancak, MHP Lideri Bahçeli’nin sürpriz çıkışı, bu tarihi bir hayli geriye çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamayla seçimlerin 24 Haziran 2018’de yapılacağını duyurdu. Düzenleme TBMM’ye gönderildi ve buradan alınacak onayın ardından süreç de resmen başlamış olacak.

24 Haziran erken seçimlerinde Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri yapılacak. Mahalli idareler seçimleri ise yeni bir değişiklik yapılmazsa normal sürecini bekleyecek.

Seçimlerin erkene alınması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de erken devreye girmesi anlamına gelecek. Bu sistemdeki önemli değişikliklerden biri de milletvekili sayılarının yeniden belirlenmesi oldu. 550 olan TBMM’deki sandalye sayısı, yeni sistem ile 600’e çıkarılacak. Bu durum birçok ilin milletvekili sayılarının da yeniden belirlenmesi anlamına geldi.

Bu değişimden Denizli’de etkilendi. Uzun süredir Ankara’da 7 milletvekili ile temsil edilen Denizli, erken seçimde 7 yerine 8 milletvekili seçecek. 24 Haziran 2018’den sonra Denizli Ankara’da 8 milletvekili ile temsil edilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı