REKLAMI GEÇ

Denizli’de seçimlere katılım oranı yüksek

Denizli’de seçimlere katılım oranı yüksek

Türkiye ve Denizli, 24 Haziran Seçimlerini geride bıraktı. Seçime katılım oranları sürekli Türkiye ortalamasının üzerinde olan Denizli bu seçimlerde de geleneği bozmadı. Ülke genelinde seçmenlerin yüzde 88.2’si sandığa giderken, bu oran Denizli’de yüzde 91.3 oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2018 Pazartesi, 15:46

24 Haziran Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri geride kaldı. Birçok ilkin yaşandığı seçimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstünlüğü ile tamamlandı ve ilk turda sonuca ulaşıldı.

Seçimlere katılım oranı Türkiye genelinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine oranla artış gösterdi. 7 Haziran’da yüzde 83.92 olan katılım, 1 Kasım’da yüzde 85.69’a çıkmıştı. Bu oran 24 Haziran seçimlerinde yüzde 88.2 olarak gerçekleşti.

DENİZLİ’DE KATILIM ORANI YÜKSELDİ
Seçimlere her zaman ilgi gösteren ve vatandaşlık görevini büyük ölçüde yerine getiren Denizli’de seçime katılım yükseldi. 7 Haziran seçimlerine yüzde 90.08 oranında katılım gösteren Denizlili, 1 Kasım’da 2 puan gerilemiş ve seçimlere katılım yüzde 88.2 seviyesine düşmüştü. 24 Haziran seçimlerinde ise katılım oranı yüzde 91.3 oldu. Bu oran son iki seçime göre daha yüksek oldu ve Türkiye ortalamasının da bir hayli üzerinde gerçekleşti.

4 BİN SEÇMEN OY KULLANMAYI ÖĞRENDİ
Geçersiz oylar değerlendirildiğinde ise rakamın 1 Kasım seçimlerine oranla daha yüksek olduğu gözlendi. 1 Kasım seçimlerinde 13.212 seçmenin kullandığı oy geçersiz kabul edilirken, 24 Haziran Seçimlerinde 18.674 seçmenin iradesi sayım dışında kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı