REKLAMI GEÇ

Delikliçınar’da tansiyon yükseldi

Delikliçınar’da tansiyon yükseldi

24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne sayılı günler kala Denizli’de tansiyon yükseldi. Delikliçınar Maydanı’nda stant açan İYİ Parti ve AK Partililer arasında tansiyon yükseldi. Karşılıklı sloganla başlayan gerginlik tırmandı, İYİ Partililer ve AK Partililer arasındaki gerginliğin artmasını önce araya giren polisler, ardından da başlayan yağmur engelledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2018 Perşembe, 19:46

24 Haziran Seçimleri sayılı günler kala Denizli’de sakin geçen propaganda süreci bir anda tansiyonun yükselmesine yol açtı.

Delikliçınar Meydanı’nda 3 günden bu yana stant açan ve seçim çalışması yürüten İYİ Parti ile Saadet Partisi’ne bugün akşam saatlerinde AK Parti de eklendi.

İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında stant açan AK Partililer ile İYİ Partililer, seçim müziklerinin yüksek sesle çalınması üzerine karşı karşıya geldi.

Karşılıklı atılan sloganlar nedeniyle ortam bir anda gerildi. AK Partililer ve İYİ Partililer birbirlerinin üzerine yürüdü, gerginlik tırmandı.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün ve AK Parti yöneticilerinin araya girmesi de gerginliğin dozunu düşürmedi.

İki grup karşılıklı atışmalara devam ederken, Saadet Partisi Milletvekili Adayı Ahmet Eryılmaz’ın da aralarında bulunduğu grup bu gerginliğin dışında kaldı.

İYİ Parti ve AK Partililer arasında tartışmalar zaman zaman yeniden alevlenince bu kez devreye polisler girdi.

İki parti mensupları arasında polis barikatı oluşturuldu, polis müdürleri de İYİ Parti ve AK Partili yöneticiler ile görüşerek, gerginliğe son verilmesin istedi.

YAĞMUR GERGİNLİĞİ AZALTTI
İki parti arasında gerginliğin azalmasının nedenlerinden biri de aniden bastıran sağanak yağmur oldu. Partililer kendi stantlarının altına çekildi, zaman zaman yine karşılıklı sloganlar atmayı sürdürdü.

AKGÜN İYİ PARTİLİLERİ ALANDAN ÇEKTİ
Polisin ricası üzerine İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, partililere alandan çekilmeleri ve il merkezine gitmeleri talimatı verdi. İYİ Partililer kısa süre içinde alandan ayrıldı, parti merkezine geçti. Gerginlik de ortadan kalkmış oldu.

AKGÜN: “GERGİNLİĞİ AK PARTİLİLER ÇIKARDI”
Parti merkezinde yaşanan duruma ilişkin açıklama yapan İl Başkanı Hasan Akgün, belediyeden stant kurmak için Candoğan Parkı altındaki alanı istediklerini, ancak müsait olmadığı gerekçesiyle verilmediğini söyledi.

3 gündür Delikliçınar Meydanı’nda kurdukları stantta vatandaşlarla buluşmayı sürdürdüklerini belirten Akgün, “Saadet Partililer de bizim hemen altımızda 3 gündür stantlarını açıyordu. Ancak, akşam saatlerinde AK Partili bir grup bizim ile Saadet Partisi arasında stant açtı. Biz sessiz sedasız çalışmamızı yürütürken, onlar seçim araçlarını çekip, parti müziklerini sonuna kadar açmışlar. Bizimkiler de parti aracını alana alınca bu kez de atışmalar başlamış. Yapılanı doğru bulmuyorum. AK Partili arkadaşların kışkırtması nedeniyle kısa süreli bir gerginlik oldu” dedi.

AK PARTİ: “İYİ PARTİLİLER STANDIMIZA SALDIRDI”
Delikliçınar Meydanı’nda yaşanan gerginliğe ilişkin AK Parti kanadından da açıklama geldi. Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, İYİ Partililerin AK Parti standına saldırı düzenlediğini öne sürdü, iki parti yöneticilerin konuşup durum değerlendirmesi yapması ve polisin araya girmesiyle tüm parti üyelerinin dağıldığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı