REKLAMI GEÇ

Öztürk: “Korkunun ecele faydası yok”

Öztürk: “Korkunun ecele faydası yok”

İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk, açıklanan erken seçim kararını değerlendirdi. Erdoğan ile Bahçeli’nin konuyla ilgili birkaç kez bir araya geldiğini, YSK’ya aylar öncesinde talimat verildiğini öne süren Öztürk, “Kararın altında İYİ Parti’yi zor duruma düşürme düşüncesi var. Ama unutmayın, korkunun ecele faydası yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 11:01

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan erken seçim kararını değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk, seçim tarihinin TBMM’ye sunulmak üzere 24 Haziran olarak belirlendiğini belirtti.

2 ay gibi bir süreçte seçimlerin yapılabilmesi için YSK’nın aylar öncesinden talimat aldığını, AK Parti ve MHP Genel Başkanlarının da bu konuyla ilgili birkaç defa bir araya geldiğini öne süren Öztürk, “Bu kadar hızlı erken seçim kararı alınmasını şu sebeple önemsiyoruz. İlerleyen dönemde ekonominin toparlanabilmesi açısından kapanmaz yaralar daha da derinleşmeden biran önce ülkemizin bu karamsar havadan kurtulması gerekmektedir” dedi.

“Her ne kadar İYİ PARTİ’yi zor duruma düşürmek için, seçimlere katılabilmesi açısından önünü kesme çabalarını gözlemlesek de İYİ PARTİ 1.Olağan Genel Kurulunu 10 Aralık da Kurucular Kurulu ile yapmıştır” diyen Öztürk, “Bu kongreden önce 68 vilayette kuruluşunu tamamlayıp, Dernekler Masası vasıtasıyla YSK’ya iletmiştir. Dolayısıyla 10 Aralık’tan 6 ay sonraya tekabül eden 10 Haziran’dan sonra yapılacak olan her seçime Siyasi Partiler Kanun’unun 36. Maddesi gereğince katılabiliriz. Bu şekilde daha önceden seçimlere katılabilme hakkını alan örnekler mevcuttur” diye konuştu.

Çabaların beyhude olduğunu ifade eden Öztürk, “Korkunun ecele faydası yoktur. Paçaları tutuşanlar paçayı milletten kurtaramayacaklardır. İYİ Parti korkusundan bürokrasiyi kullanarak hukuk dışı davranış biçimlerine girildiği takdirde herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecektir. Kapıları kapatmaya kalksalar da bacadan yine gireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener en az 100.000 imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Her halükarda milletin kantarına çıkacağız. Yüce Türk Milleti’nin ferasetine güveniyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/