REKLAMI GEÇ

Türkarslan, “Üniversite mezunu işsiz kalmayacak”

Türkarslan, “Üniversite mezunu işsiz kalmayacak”

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Kampüste öğrencileri ziyaret eden Türkarslan, partisinin öğrenci ve gençlere yönelik projelerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2018 Cumartesi, 17:16

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Şule Türkarslan, 24 Haziran Erken Genel Seçimlerine yönelik çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor.

Partisini ve kendisini halka anlatmak için çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan Şule Türkarslan, Pamukkale Üniversitesi gençlerini de ihmal etmedi. Kampüs çevresinde parklarda, kafelerde oturan gençlerle bir araya gelen Şule Türkarslan, partisinin özellikle gençlere yönelik projelerini anlattı.

“İŞ DERDİ YAŞAMAYACAKLAR”
İYİ Parti’nin gençlere ve öğrencilere yönelik çok önemli projelerinin olduğunu belirten Şule Türkarslan, gençlerin en önemli sorunlarının mezun olduktan sonra iş olduğunu söyledi. Üniversitelerin başarı kriterleri arasında mezun istihdamını da ekleyeceklerini belirten Türkarslan, üniversitelerin eğitim birimleri dışında öğrenciler ve mezunlarına hizmet verecek “Yetenek geliştirme ve kariyer merkezi” kuracaklarını söyledi.

Türkarslan, “Bu birimlerin temel görevi, öğrenciler için kariyer gelişimi ve yaşam koçluğu olacak. Üniversite çağındaki gençlerimiz için beceri ve yetenek gelişimlerine bu birikimler ile katkı sağlayacağız. Bu merkezler İŞKUR başta olmak üzere ulusal ve uluslararası kariyer ve insan kaynakları kurumları ile yakın işbirliği içinde çalışacak” dedi.

Yeni mezun istihdamını teşvik edeceklerini, kamu kurumlarında da yeni mezun istihdamını zorunlu hale getireceklerini belirten Türkarslan, “Özel kesimde de yeni mezunların işe alınmalarını teşvikler ile cazip hale getireceğiz. İşe başlayan yeni mezunların da 6 ay boyunca işten çıkarılmalarını engelleyeceğiz” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELER GENÇLERİNDİR”
Üniversitelerin gençlerin olması gerektiğinin altını çizen Şule Türkarslan, “İdari ve akademik personele tanınan öncelikleri (yemekhane, otopark gibi) öğrencilere de sağlayacağız. Üniversitelerin sosyal ve fiziki altyapılarını öğrenci merkezli olarak yeniden düzenleyeceğiz. Üniversite kampüslerini yüzde 25 yeşil alan, öğrenci kapasitelerine uygun yeterlilikte spor kompleksi ve sosyal tesis içermek üzere yeniden geliştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/