REKLAMI GEÇ

Mahkemelerde süründü yine de aday oldu

Mahkemelerde süründü yine de aday oldu

Daha önce milletvekili adaylığı için Tarım İl Müdürlüğü’ndeki görevinden iki kez istifa eden ve müdür olarak ayrıldığı kuruluşa eleman olarak yeniden atanan Mehmet Ali Uzakgider, İyi Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2018 Perşembe, 11:28

İyi Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan Tarım İl Müdürlüğü idari görevlilerinden ve Denizli’de 6 dönem Veteriner Hekimler Odası başkanlığını yürütmüş siyasetçi Mehmet Ali Uzakgider kamuoyunun karşısına çıktı ve adaylık açıklamasını gerçekleştirdi.
Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi saflarında iki kez milletvekili adayı olan Uzakgider, adaylık sürecinde istifa ettiği görevine seçim sonrası iadesi ile ilgili ciddi sorunlar yaşamıştı.

Denizli Tarım İl Müdür Yardımcısı olduğu dönemlerde milletvekili adayı olan ve bu nedenle görevlerini bırakan Uzakgider’in 2011 yılındaki adaylık başvurusundan sonra göreve iadesi konusunda yargıya kadar uzanan sorunlar ortaya çıkmıştı.

Müdür yardımcısı olarak istifa ettiği kamu kurumuna seçim sonrası eleman olarak atanan Uzakgider yaklaşık 3,5 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından Danıştay kararı ile görevine iade edilmiş buna karşın müdür yardımcılığı yerine şube müdürü olarak yeniden görevlendirilmişti.

Kamuda 34 yıldır çalışan ve bu sürenin 24 yılını idareci olarak geçiren Uzakgider’in yeniden aynı süreçleri yaşama pahasına adaylığı İyi Parti’de de olumlu karşılandı.

Bugün parti binasında İl İkinci Başkanı Fatih Coşkun, İl Sekreteri Cemalettin Baydar ve Teşkilat Başkanı Tuncay Aslan ile birlikte açıklamalarda bulunan Uzakgider, tecrübe ve birikimlerini hizmet etmek için kullanmak istediğini söyledi bu nedenle aday olduğunu açıkladı.

Ülke yönetimini tek başına elinde bulunduran AKP’nin 16 yıl boyunca millilik ve muhafazakarlık maskesi ardında tüm değerleri yok etmek için elinden geleni yaptığını savunan İyi Parti Denizli milletvekili aday adayı Uzakgider, “Milli sermayemiz üretimden uzaklaştırılmıştır. Ülkemiz ithalat cenneti olmuştur. Köyünü terk eden çiftçilerimiz kalabalık işsizler ordusuna dahil olmuştur. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı bir milyona dayanmıştır. Uygulanan yanlış politikalar yüzünden stratejik öneme sahip birçok tarım ürünü dışarıdan ithal edilmek zorunda bırakılmıştır. Dışarıdan aldığımız her ürünü milyonlarca lira ödüyoruz. Oysaki ülkemiz her türlü bitkisel ürüne ve hayvancılığın her kolu için uygun toprak ve iklim şartlarına sahiptir” dedi.

Türkiye’de bir avuç mutlu iktidar yanlılarının dışında kimsenin rahat durumda olmadığını da söyleyen Uzakgider, “Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bırakın yoksulluk sınırını, açlık sınırında hayat mücadelesi veriyor. Ülkesini ve milletini karşılıksız seven bizlerin bu tabloya daha fazla seyirci kalması mümkün değildir. Artık zaman, kişisel düşüncelerimiz bir tarafa bırakıp, el ele vererek, vatan için ve millet için mücadele etme zamanıdır. Ben de bu vatanın bir evladı olarak Denizli halkı teveccüh gösterirse milletimi en iyi şekilde temsil ve hizmet etmek amacıyla milletvekili adaylık sürecimi başlatmış bulunuyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/