REKLAMI GEÇ

VATAN PARTİLİ ADAYDAN, TÜRKÇEYİ KORUMA YASASI

VATAN PARTİLİ ADAYDAN, TÜRKÇEYİ KORUMA YASASI

Vatan Partisi’nin genç milletvekili adayı Cansu Altınkaya, ‘Türkçeyi Koruma ve Geliştirme’ yasası çıkaracaklarını kaydederek, “Bilimin ve uygarlığın dili güzel Türkçemiz olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2018 Pazar, 14:37

Vatan Partisinin genç milletvekili adayı Cansu Altınkaya “Türkçeyi Koruma ve Geliştirme” yasası çıkartacaklarını belirterek Vatan Partisi öncülüğünde kurulacak Milli Hükümetin öncelikli görevlerinden birinin de halkın dilimizi güzel konuşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Altınkaya yaptığı yazılı açıklamada, Millî Hükümet, bütün yurttaşlarımızın güzel Türkçemizi iyi bilmesini sağlamak için seferberlik yürütecektir. Anaokulundan üniversite sonuna kadar eğitim ve öğretim dili Türkçe olacaktır. Yabancı diller, yetkin ölçülerde öğretilecektir. Millî Hükümet, kamu yönetiminde, eğitimde, yayın alanında, ticarette, sanayide, kültürde, sanat, eğlence ve sporda yabancı dillerin Türkçeyi bozan etkilerini önlemek, Türkçemizi bir uygarlık ve bilim dili olarak geliştirme olanaklarını değerlendirmek amacıyla “Türkçeyi Koruma ve Geliştirme Yasası”nı çıkaracak ve uygulayacaktır. Başta TRT ve RTÜK Kanunları olmak üzere görsel, yazılı ve sözlü basınla ilgili yasalar, bu amaca uygun olarak yeniden düzenlenecektir. Türkiye’de kurulan bütün şirketler, basın kuruluşları, dernekler ve diğer kurumlar Türkçe isim, unvan ve marka kullanacaktır. RTÜK’te ve kamu yönetimindeki basın-yayın kurumlarında, kültür ve sanat kurumlarımızın temsil edilmesi sağlanacaktır.

Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu yeniden özerk yapıya kavuşturulacaktır. Bu kurumlara yeterli kaynak ayrılacaktır. Türk ve Anadolu-Trakya tarihini ve dillerini araştırmak için binlerce bilim insanı yetiştirilecek ve seferber edilecektir dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim

Denizli İl Örgütü

Telefon: (0 258 ) 263 97 93 - (0 536) 330 62 52

E-Mail: denizli@vatanpartisi.org.tr

Adres: GMK Bulvarı Yıldız Dinçer İşhanı Kat: 7