REKLAMI GEÇ

Başkan Birsen Çelik’ten yeni dönem için kritik projeler

Başkan Birsen Çelik’ten yeni dönem için kritik projeler

Bozkurt Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Birsen Çelik, yeni dönem için ilçenin önünü açacak, üreten ve mutlu bir Bozkurt için önemli projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Çelik, “İlçenin üretim gücünü artıracak, istihdamı sağlayacak bölgenin en büyük entegre hayvancılık tesisini kuracaklarını söyledi. Çelik, oluşturacakları tohum bankası ile de Bozkurt’un dışa bağımlılığını bitireceklerini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2019 Cumartesi, 15:33

Görev yaptığı dönem için gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye genelinde ses getiren başkan olmayı başaran Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçe halkından bir dönem daha görev yapmak için yetki istedi, CHP Belediye Başkan Adayı oldu.

Belediye Başkanlığı görevlerinin yanı sıra yerel seçimlere yönelik çalışmalarına da yoğun bir tempoda devam eden Birsen Çelik, vatandaşlarla buluşuyor, yeni dönem için ilçenin önünü açacak projeleri ortaya koyuyor.

“ENTEGRE HAYVANCILIK TESİSİ KURULACAK”
Yeni dönemde önemli projelerinden birinin bölgenin en büyük entegre hayvancılık tesisini kurmak olduğunu belirten Birsen Çelik, “Hayvancılık AK Parti politikaları nedeniyle bitme noktasına geldi. Daha kısa süre öncesine kadar Türkiye et ihraç ederken, şimdi dışarıdan angus alır olduk. Bozkurt bölgesinde hayvancılığın geliştirilmesi ve ilçe halkının ekonomik gücünün artırılması için entegre hayvancılık tesisi üzerinde ciddi şekilde duruyoruz. Bu hem bölge ekonomisini güçlendirecek, hem de yeni bir istihdam alanı oluşturacak” dedi.

“TOHUM BANKASI OLUŞTURULACAK”
Hayvancılık ile birlikte tarımı da destekleyeceklerini dile getiren Başkan Çelik, “Türkiye tarımda kendi kendine yeten ülke olmaktan, dışa muhtaç hale getirilen bir sürece sokuldu. Bu geçtiğimiz 17 yıldaki yanlış politikaların bir ürünü. Özellikle tohumda dışa bağımlı hale getirildik. Bozkurt Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde üzerinde hassasiyetle durduğumuz konulardan biri de tohum bankası oluşturmak. Bunun için titiz bir çalışma yürütülecek, bölge taranacak, babadan-dededen kalma tohumlar bulunacak ve bir banka oluşturulacak. Bu tohumlar ithal edilen İsrail tohumlarının aksine, yeni dönem için yeni tohumlar da verecek. Bu çalışma ile Bozkurt topum konusunda dışa bağımlı olmaktan kurtulacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı