REKLAMI GEÇ

Şevik’in tarihi dokuları koruyacak projeleri hazır

Şevik’in tarihi dokuları koruyacak projeleri hazır

MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, seçim çalışmaları kapsamında, koruma altına alınmış tarihi evlerin en yoğun olduğu Güroluk, Helvacılar ve Girne Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla kucaklaştı. Buldan evlerin turizme kazandırılacağını söyleyen Şevik, “Restitüsyon projelerimiz hazır. Sihirli dokunuşlarla Buldan’ı dünyaya tanıtacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2019 Çarşamba, 11:42

MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, seçim çalışmalarını mahalle ziyaretleriyle sürdürüyor. Koruma altına alınan tarihi evlerin en yoğun olduğu Güroluk, Helvacılar ve Girne Mahallelerini ziyaret eden Şevik, mahalle sakinleriyle buluştu. Mahallede girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayan Şevik, vatandaşların sorunlarını dinledi, taleplerini tek tek not aldı.

TARHANA MOLASI
Mahalle ve ev ziyaretlerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Şevik, Ali-Ümran Tozan ailesinin sofrasına konuk oldu. Seçim çalışmalarına kısa bir tarhana molası veren Şevik’e, Yahya Daşdelen adlı vatandaş da negatif enerjiyi aldığı inanılan çıtlık ağacından yaptığı nazarlığı hediye etti.

“BULDAN’I DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
Tarihi evlerin yoğunlukta olduğu Güroluk, Helvacılar ve Girne Mahalleleri ile ilgili projelerini de paylaşan Şevik, Belediye Başkanlığı yaptığı 2007-2014 yılları arasında tarihi Buldan evlerinin restorasyon çalışmalarına başlandığını, ancak yarım kaldığını söyledi.

Şevik, “Buldan’da tespit edilerek tescillenen 32 sokak 150’in üzerinde ev var. Tarihi evlerin restorasyon çalışmaları benim dönemimde başladı. Yalnızca Dokuma Caddesi’ndeki evlerin restorasyonu tamamlandı. Güroluk, Helvacılar, Girne, Karşıyaka gibi birçok mahallemizde çalışma yapılmadı. Buldanımızdaki tarihi evlerin özelliği, Safranbolu evlerinden daha üstün. Oralarda tek tip evler var fakat Buldan’da tespit ettiğimiz 10-11 farklı mimari yapıda evlerimiz bulunuyor. Biz restorasyon çalışmalarımızı ev ev değil, mahalle mahalle yapacağız. Mahallelerin bozulmadan önceki ilk halini yansıtan restitüsyon çalışmalarımız hazır. 31 Mart Yerel Seçimlerinde göreve geldiğimizde bu projelerimizi hayata geçireceğiz. Buldan’ı dünyaya tanıtacağız” dedi.

“YALNIZCA YAPILARI DEĞİL, SOSYAL YAŞANTIYI DA KORUYACAĞIZ”
Buldan insanının çalışkan olduğu kadar, misafirperver, paylaşmayı seven ve hoşgörülü olduğunu vurgulayan Şevik, “Mahallelerdeki sosyal yaşantıyı, komşuluk ilişkilerini de koruyacağız. Sosyal projelerimiz var. Örneğin her mahallede bir tarihi evi restore ederek, vatandaşların hizmetine sunacağız. Mahalle evlerini hayata geçireceğiz” diye konuştu.

TOPDAMI YENİDEN DÜZENLENECEK
Topdamı mevkiinde yeniden düzenleme yapılacağını belirten Şevik, projelerini şöyle sıraladı:

“Topdamı, modern çizgilere sahip, kale siluetinde, kültürümüzü yansıtan geniş bir dinlenme parkı olarak yeniden düzenlenecek. Burada bizim çocukluğumuzda olduğu gibi yeniden Ramazanlarda top atışları olacak. Buldan’ın kültüründen, geleneklerini yaşatacak projelere imza atmaya hazırız. Ayrıca, Girne mevkiinde meydana gelen heyelanda hasar gören konutların bedeli ödenerek, yerine yeşil alan oluşturulacak. Burası mini Millet Parkı yapılacak, Buldanlıların yeni bir dinlenme alanı olacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı