REKLAMI GEÇ

Mustafa Şevik Yenicekent’de üreticilerle buluştu

Mustafa Şevik Yenicekent’de üreticilerle buluştu

MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Yenicekent’i ziyaret etti.  Şevik, Yenicekent’in turizmini, tarımını, hayvancılığını kalkındıracak çok yönlü projelerinin hazır olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2019 Pazar, 12:14

Cumhur İttifakı’nın MHP Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik, 31 Mart seçim çalışmasını Yenicekent’e devam etti.  Mahalle ziyaretlerinde Şevik,’e Ak Parti ve MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyesi adayları eşlik etti. Yenicekent’i  ev ev dolaşarak mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen  Şevik,  üzüm bağlarında ve seralarda çalışan işçilerle de biraraya geldi. Yenicekentlilerin sorunlarını dinleyen Şevik, “Yenicekentimizin  çözüm bekleyen sorunları var. Bu sorunların çözümüne ilişkin projelerimiz de hazır. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteği ile projelerimizi hayata geçirmeye hazırız” dedi.

Yenicekent’e özel projeler
Verimli toprakları, tarımı, termal suyu, seraları ve tarihi ile Buldan’ın önemli mahallelerinden biri olan Yenicekent’i kalkındıracak çok yönlü projelerinin hazır olduğunu söyleyen Şevik, termal alan ilan edilen mahalle için, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanacağını, yeni açılan turizm yolunun da düzenleneceğini söyledi.   Son yıllarda ara verilen “Çekirdeksiz Kuru Üzüm ve Kültür Festivali”nin yeniden düzenleneceğini vurgulayan Şevik, “Gönlü zengin insanımızın bir yıl boyunca gözü gibi baktığı ürünün değerini görmeyi herkesten daha çok hak ediyor.  Üzüm üreticilerimiz, tüm dünyaya ihraç ettiği zenginlerinin keyfini yaşamayı hak ediyor” diye konuştu.

“Tripolis Sirkeleri” marka olacak
Yenicekentli üzüm üreticisinin de, sera işletmecilerinin de sorunlarını dinleyen Şevik, tarım ürünlerinin korunması için kooperatifleşmeye teşvik edileceğini, mahallede soğuk hava tesislerinin yapılacağını belirtti. Şevik, ayrıca belediyenin teşvikiyle Yenicekent’te kurulacak olan Sirke ve Meyve Suyu İşletmesi ile tüm köylerin ve komşu ilçelerinde üretilen tarım ürünlerinin de değerlendirileceğini açıkladı.

Yenicekentliler kültür ve sanat ağırlık hizmet istiyor
Yenicekent’te vatandaşların sorunlarını da dinleyen Şevik, “Artık vatandaşlar yol su gibi hizmetler talep etmiyor. Vatandaşlar, modern kent yaşamı, kültür ve sanat ağırlıklı hizmetler talep ediyor.  Yenicekentlilerin, spor, resim, müzik gibi sanatsal etkinlikler için kurs taleplerini yerine getireceğiz. Her mahalleye kültür ve sanat evleri açacağız. Buralarda yalnızca çocuklarımıza yönelik değil, talep eden mahalle sakinleri de açılan resim, müzik gibi kurslara katılabilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı