REKLAMI GEÇ

Doğan: “Kadın, elinin değdiği her yeri güzelleştirir”

Doğan: “Kadın, elinin değdiği her yeri güzelleştirir”

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Aday Adayı Şeniz Süzek Doğan, kadın bedeninin ve kadın emeğinin sömürü ve şiddet ile anılamayacak kutsal bir değer olduğunu belirterek, “Kadın, elinin değdiği her yeri güzelleştiren, geleceği şekillendiren bir değerdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2018 Pazar, 10:41

CHP’li Şeniz Süzek Doğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeni ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında, “Onlar; Dominik Cumhuriyeti’nin faşist Trujillo iktidarına karşı yürüttükleri direniş ile dünya tarihine geçen ve 25 Kasım 1960 tarihinde diktatörlük askerlerince tecavüz edilerek öldürülen Mirabel Kardeşlerdir. Kod adları ile “kelebekler” diye Şeniz Süzek Doğan, kadınların bugün de “Kelebeklerden” aldıkları güçle dünyanın her yerinde cinsiyete dayalı ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Şeniz Süzek Doğan, “58 yıl sonra bugün Mirabel Kardeşlerin onurlu mücadelesinde olduğu gibi, diktatörlere, diktatörlük heveslilerine, erkek egemen bir bakış acısı ile kadını ötekileştirenlere karşı mücadelemize devam ediyor, Mirabel Kardeşleri mücadelemiz ile selamlıyoruz” dedi.

İNSANLIK KENDİ İLE YÜZLEŞMELİ
25 Kasım’ın tüm insanlık için aynı zamanda kendisi ile yüzleşme günü olduğunu vurgulayan Şeniz Süzek Doğan, “Kadınların yalnızca kadın olmaları sebebiyle, en temel insan hakkı olan yaşam haklarının dahi güvence altında olmadığı, zulme, işkenceye, taciz ve tecavüze maruz kaldıkları bir dönemden geçiyoruz. Maruz kaldıkları ayrımcılığın ve şiddetin, aile içinde ve kamusal alanda yaygın ve sürekli olduğunu gördüğümüz bu dönemde kadınlarımız, birlik ve beraberlik içerisinde verecekleri mücadele ile bu düzene ‘dur’ diyeceklerdir. Hukuki, siyasi, ekonomik ve sosyal alanda eşitliğe sahip olmadıklarını gördüğümüz kadınlar olarak, hayatın her alanında yüz yıllardır olduğu gibi var olmaya devam edecek, baskı, zulüm ve ayrıştırmaya rağmen kazanacağız. Kadın elinin değdiği her ortamı güzelleştiren en önemli özne olduğunu hatırlatır, tüm kadınlar adına, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadeleye hukuksal kamusal ve sosyal yaşam alanlarında her gün, etkin biçimde, var gücümle devam edeceğim“ dedi.

TEMEL OLGU KADIN VEYA ERKEK DEĞİL “İNSAN” OLABİLMEKTİR
Önemli olanın cinsiyet değil, dünyaya iyi anlamda katılan değerler olduğunu ifade eden Şeniz Süzek Doğan, “Cinsiyetlerimiz, dünyaya faydalı bireyler olma anlamında ileri götürmez. Ancak, bizi ileri götüren el ele vererek, üreterek, düşünerek, dostane paylaşımlar içerisinde bulunarak dünyaya fayda sağlamaktır. En önemlisi de insani değerlere sahip olabilmemizdir. Bizi diğer insanlardan üstün kılan cinsiyetlerimiz değil, insani değerler ve dünyaya sunduğumuz katkılardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı