REKLAMI GEÇ

Karaca: “Masa başı oyunlarla halkın iradesine el koydular”

Karaca: “Masa başı oyunlarla halkın iradesine el koydular”

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Honaz seçimlerinin iptal edilmesi ve 2 Haziran’da yenileme kararı verilmesine CHP kanadından sert tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Masa başı oyunlarla halkın iradesine el koyanlara en güzel cevabı, 2 Haziran’da yine Honaz halkı verecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Nisan 2019 Cuma, 12:34

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti tarafından kısıtlıların oy kullandığı yönündeki itirazının ardından iptal ve yenileme kararı verdi. Honaz için 2 Haziran’da yeniden seçim kararı alınırken, CHP’den sert tepki geldi.

MASA BAŞI OYUNLARI
YSK’nın kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Honaz’da yenildiğini kabul etmeyen AK Parti’nin önce İlçe Seçim Kurulu, ardından da İl Seçim Kurulu’na başvurarak oyların yeniden sayılmasını istediğini söyledi.

Karaca, “Sahada ve sandıkta kazandığımız Honaz’ı, iki kez de masa başında kazandık. Sonuç, 1 oyla farkla da olsa Yüksel Kepenek lehine sonuçlandı. Ancak, AK Parti burada yenildiğini kabul etmedi. Bu kez de kısıtlıların oy kullandığı iddiasını gündeme getirdi. Biz seçimlerin bir kanadıyız ve orada kısıtlıların oy kullandığını bilmiyoruz. Birkaç gün içinde nasıl olmuş da bunları tespit edebilmişler. Bizim bilmediğimizi onlar nasıl biliyorlar. Bu durum başka nedenlerin olduğunu da düşündürüyor” dedi.

HONAZ 2 HAZİRAN’DA KARARINI DAHA NET VERECEKTİR
Honaz halkının iradesinin hiçe sayıldığını, yok sayıldığını belirten Karaca, “Honaz halkı, kendi iradesini yok sayanlara en güzel cevabı, 31 Mart’tan çok daha güçlü bir şekilde, 2 Haziran’da yeniden sandıkta verecek. Bundan hiç şüphemiz yok. Kendilerinden başkasını kazanmasını kabul edemeyenler, sonucu hazmedemeyenler en güzel cevabı 2 Haziran’da yeniden sandıkta alacaklar. Eminim ki bu kez fark da birkaç oy olmayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı