REKLAMI GEÇ

MİLLET İTTİFAKI’NDA DİVARCI DÜĞÜMÜ

MİLLET İTTİFAKI’NDA DİVARCI DÜĞÜMÜ

CHP ve İYİ Parti’nin 31 Mart seçimleri için de sürdürme kararı aldıkları MİLLET İttifakı, Denizli’de yaşanan kriz nedeniyle büyük yara aldı. Siyaset kulisleri Pamukkale adayı noktasında yoğunlaşan anlaşmazlık yüzünden ülke çapındaki ittifak anlaşmalarının bozulma noktasına geldiği iddialarını konuşuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2019 Cuma, 13:10

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde oluşturdukları MİLLET İttifakı’nı 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için de sürdürme kararı, il ve ilçe adaylarının belirlenmesi konusundaki görüşmelerle sürdürülüyor.

MİLLET İTTİFAKI SÜRECİ
Denizli dahil neredeyse tüm illerde büyükşehir ve il belediye başkanlıkları konusunda görüşmeler tamamlandı. İttifakın gerçekleştirileceği iller belirlendi. Ardından adaylar açıklanmaya başladı. İttifakın gerçekleştirileceği illerden biri de Denizli. İttifak ortaklarının diğer illerde gerçekleştirdiği modeller üzerinden yapılan Denizli görüşmelerinde iki partinin il kurmaylarının arasındaki pürüzler aşılamıyor.

PAMUKKALE DÜĞÜMÜ
Bu pürüzlerin ciddi bir çözümsüzlük düğümüne döndüğü ilçe ise Pamukkale. Keza 11 kentte Büyükşehir dahil neredeyse tüm ilçeleri CHP’ye terk eden Millet İttifakı, İYİ Parti’nin Büyükşehir Adayı gösterdiği Denizli’de de, CHP modeli üzerine görüşmelere başladı. İYİ Parti bu nedenle Büyükşehir’in dışında büyük ilçelerde de kendi adaylarının desteklenmesi önerisini ortaya koydu. Merkezefendi’de CHP Adayı Şeniz Doğan’ın yarattığı heyecan nedeniyle bu ilçede aday çıkarmama kararı alan ancak Pamukkale’de kendi adayıyla yürümek isteyen İYİ Parti’ye CHP Genel Merkezi de olur verdi. Fakat CHP’nin Denizli kurmayları 2 ay kadar önce açıkladıkları Ahmet Divarcı’yı, iddiaya göre adaylıktan çekilmesi konusunda ikna edemedi.

BAĞIMSIZ ADAY OLURUM!
Geçtiğimiz günlerde Pamukkale İlçe Örgütü ile birlikte Ankara’ya gidip Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı’nın, Kılıçdaroğlu’na “Ben öyle ya da böyle Pamukkale’de adayım. 70 bin oyun ne büyükşehirde ne ilçede İyi Parti’ye gitmesine müsaade etmeyeceğim” dediği öne sürülüyor. İYİ Parti Denizli kurmaylarına da benzer ifadelerde bulunduğu ve kesinlikle adaylıktan çekilmeyeceği vurgusunu yaptığı ileri sürülen Divarcı’nın bu tutumu genel merkezlerin de gündeminde.

İKİ LİDER DİVARCI’YI KONUŞACAK
Divarcı çıkmazı yüzünden bu kez İYİ Parti’den gerek Merkezefendi gerek Pamukkale gerekse Tavas gibi farklı ilçelerde CHP adaylarının karşısına aday çıkarma hamlesinin gelmesi konuyu liderlere kadar taşıdı. İttifakın gerçekleştirileceği diğer iller tarafından da endişe ile izlenen kriz bugün yapılacak liderler zirvesinde masaya yatırılacak. İttifakı bitme noktasına kadar getiren krizde son sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener söyleyecek.

MERKEZEFENDİ’YE TAMAM DEDİK AMA!..
İYİ Parti kurmayları Pamukkale’de iki ay önce aday gösterilmesine kadar etkili bir kampanya süreci göstermeyen, hatta ilçe genelinde tanınırlık düzeyi düşük olan Ahmet Divarcı yüzünden bir çuval incirin mahvedilmek üzere olunduğu görüşünde. Zira Merkezefendi’de Ak Parti’ye karşı güçlü duruşu nedeniyle Şeniz Doğan nedeniyle aday çıkarmama kararı alan İYİ Parti kurmayları, Ak Parti’ye karşı aynı umudu sinerjiyi oluşturamadığını düşüncesindeki Divarcı’nın yerine İYİ Parti’nin ittifakı temsil etmesini istiyor. Bu görüşe direnen CHP il kurmayları yüzünden “Merkezefendi’ye tamam dedik ama inat sürerse biz de Merkezefendi gibi ilçelerde kendi adaylarımızla seçime girmek isteriz” görüşünü genel merkezle paylaşan İYİ Parti Denizli Teşkilatı’nın bu hamlesi kafaları iyice karıştırdı.

ARSLAN’IN MEMLEKET ISRARI TUZU BİBERİ OLDU
Pamukkale sorunu ittifakın ülke genelinde bozulması aşamasına gelmesine neden olurken, CHP’li Kazım Arslan’ın ortaya koyduğu memleket tavrı da krizin tuzu biberi oldu. Keza yüzde 76 oranında sağ seçmene sahip, Ak Parti’nin en önemli iki kurmayı Nihat Zeybekci ve Osman Zolan’ın memleketi Tavas doğumlu olan Kazım Arslan, iddiaya göre Tavas’ta CHP adayı tavrı koydu. Memleketi Tavas için görüşmeler sırasında “Tavas’ı İYİ Parti’ye bırakmam. Orada CHP’nin adayı olacak” demesi üzerine Kazım Arslan’ın görüşmelerde ayrı bir çıkmaz sapağı oluşturduğu ileri sürülüyor.

HAKLI OLABİLİRLER AMA GERÇEKLER GÖZARDI EDİLMESİN
CHP içinde Pamukkale’de yaşanan krizin yersiz olduğu düşüncesindeki isimler de var. İYİ Parti gibi CHP adayının beklenen bir etki yaratamadığı görüşündeki bazı CHP’li isimler, Pamukkale’nin İYİ Parti’ye bırakılmasında bir sorun görmüyor. Zira bu isimler Merkezefendi’de ciddi oranda şans verilen Şeniz Doğan’ın MİLLET İttifakı’nın özünü oluşturan Ak Parti’ye karşı birliktelik için önemli bir silah olduğu görüşünde. Denizli’nin farklı lokasyonları için yaşanan sorunlar yüzünden Merkezefendi’de alınabilecek bir seçimi Ak Parti adayına vermenin kimseye fayda sağlamayacağı görüşündeki bu isimler, ittifak sürecinin devam etmesi yönünde çaba harcıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı