REKLAMI GEÇ

MÜŞAHİT KARTLARINI BOYUNLARINA ASTILAR, CHP İTİRAZ ETTİ

MÜŞAHİT KARTLARINI BOYUNLARINA ASTILAR, CHP İTİRAZ ETTİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, bazı Ak Partililerin müşahit kartlarını boyunlarına asarak okullarda ikna timleri oluşturduklarını söyledi, seçim kuruluna itiraz ettiklerini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mart 2019 Pazar, 09:25

Denizli’de oy kullanma işlemleri başladı. İlk itiraz da Merkezefendi’den geldi.
CHP’li sandık görevlileri oy kullanma işlemlerinin yapıldığı iki okulda müşahit kartlarını boyunlarına asarak halkı ikna etmeye çalışan bir grup belirlediklerini öne sürerek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Lütfi Ege Anadolu Lisesi ve Reşat Vural İlkokulu’ndaki partili görevlilerin okul koridorlarında müşahit kartlarını boyunlarına asmış ve ikna timi olarak çalışan Ak Partilileri belirlediklerini kaydetti.

Varlıker, müşahit kartları taşıyan görevlilerin sandık başlarından ayrılamayacaklarını belirterek duruma itiraz ettiklerini ve İlçe Seçim Kurulu’nun bu okullarda görevlendirdiği kişiler aracılığı ile bu duruma son verdiğini kaydetti.

Sosyal medya hesabından partili görevlilere seslenen Varlıker tüm okullarda durumun incelenmesini ve benzer duruma rastlanması durumunda itiraz edilmesini istedi.

Denizlihaber.com’un sorularını yanıtlayan CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Varlıker, “Normalde müşahitler sandık başına oturur. Ama bunlar sandık başına adamlarını oturtmuşlar bir de okullarda yaka  katlı görevlendirme yapmışlar.

Vatandaş da görevli sanıyor. Normalde yasaktır. Müşahit sandık başından ayrılamaz. Vatandaşı ikna timi kurmuşlar. Biz de buna itiraz ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı