REKLAMI GEÇ

Honaz Karateke’de seçim gerginliği

Honaz Karateke’de seçim gerginliği

Honaz’da seçimlerinin en gergin mahallelerinden biri olan Karateke’de sandığa iki kişi girilmesi ve AK Partili müşahitlerin seçmene müdahale ettiği iddiaları üzerine bölgeye jandarma sevk edildi. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in sorumluluk alanı olan bölgeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da gitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2019 Pazar, 14:23

Denizli’de 31 Mart seçimlerinin iptal edildiği Honaz’da tekrarlanan seçimler zaman zaman gergin anlara sahne oluyor.

Gerginliğin hat safhaya ulaştığı seçim bölgelerinden biri de Karateke Mahallesi. CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, sorumluluk alanı olan bölgede yaşanan bazı usulsüzlükler nedeniyle jandarma çağırdı.

Varlıker, sabah saatlerinden itibaren tüm itirazlarına ve karşı çıkışlarına rağmen iki kişinin sandığa girdiğini, buna engel olmaya çalışınca da gerginliğin ortaya çıktığını söyledi.

Bir başka durumun da AK Partili müşahitlerin seçmeni kapıda karşıladığını ve telkinlerde bulunarak sandığa götürdüğünü öne süren Varlıker, “Tek amacımız halkımızın huzurlu bir şekilde, etki altında kalmadan sandığa gidip, oylarını kullanmasıdır. Ancak, tüm uyarılarımıza rağmen sandığa iki kişi girmeye çalışıyor, AK Partili müşahitler seçmeni etki altına alma yoluna gidiyor” dedi.

Bu usulsüzlüklerin ortadan kaldırılması için jandarmadan yardım istediklerini belirten Varliker, “Karateke Necati-Fikriye Dalaman Ortaokulu’nda kurulu sandıklarda oy kullanma işlemi jandarma gözetiminde devam ediyor” dedi.

KARACA DA BÖLGEYE GİTTİ
Seçim gerginliğinin artmaya başladığı Karateke’ye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da gitti. Burada, jandarma ve kurul başkanları ile görüşen Karaca, seçim kurallarına uyulmasını istedi. Karaca’nın okula gelişte bazı AK Partililerin sözlü sataşmalarına da maruz kaldığı öne sürüldü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı