REKLAMI GEÇ

Honaz ve Babadağ’daki itiraz gerekçeleri Baklan’da kabul görmedi

Honaz ve Babadağ’daki itiraz gerekçeleri Baklan’da kabul görmedi

Denizli’de Honaz ve Babadağ’da seçim heyecanı bitmedi. Millet İttifakı adaylarının kazandığı ilçelerde AK Parti’nin itirazı üzerine sayım işlemleri hala devam ediyor. Cumhur İttifak Adayının sandıktan 7 oy farkla önde çıktığı ve İYİ Parti’nin tekrar sayım istediği Baklan’daki itiraz dilekçesi ise İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2019 Cuma, 17:10

31 Mart Yerel Seçimlerinin heyecanı Denizli’nin Honaz ve Babadağ ilçeleri için hala devam ediyor. Honaz’da 8, Babadağ’da ise 17 oyla sandıktan Millet İttifakı’nın adaylarının önde çıkması ve AK Parti’nin sayımların tekrarlanmasını isteyen dilekçesi ile başlayan oy sayım çalışmaları sürüyor.

BİR SANDIKTA ŞERH VAR
Her iki ilçede de önce İlçe Seçim Kurullarında sayılan oylar, bu kez İl Seçim Kurulu’na getirildi. Sandıktan birinci sırada çıkan adayların gergin bekleyişi sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin avukatlarından Ahmet Çon, sayımlarda yasa ihlali yapıldığı ileri sürdü. Sadece oy kullanımından sonra sayıma geçildiğinde şerh konulacak sandıkların sayılması gerektiğini belirten Avukat Çon, “Bu kural hiçe sayılıyor. Honaz ilçesi için sadece Akbaş Mahallesi’ndeki bir sandıkta şerh var. O sandık sayılması gerekirken, tüm sandıklar tekrar sayılıyor” dedi.

30 YILLIK UYGULAMA YOK SAYILIYOR
Ak Parti’nin az farkla seçimi kaybettiği bölgelerde sayımların tekrar edildiğini de belirten Avukat Ahmet Çon, “Yüksek Seçim Kurulu’nun 30 yıllık uygulaması var. Sandıklar açıldığı ve sayıma geçildiğinde oylara itiraz gelip sandığa şerh konulduğunda bu sandıklar tekrar sayılabilir. Ama maalesef kurallar görmezden geliniyor. Her ilçeye göre farklı uygulama olamaz. Mesela aynı gerekçeler ile dilekçe veren İYİ Parti’nin Baklan için isteği kabul edilmedi. Orada da 7 oy fark var. Ak Parti’nin kazandığı yerlerdeki itirazlar kabul edilmiyor.

DİLEKÇELER AYNI KARAR FARKLI
Bu iki ilçe için gergin bekleyiş devam ederken Cumhur İttifakı’nın adayının 7 oy farkla ilk sırada çıktığı Baklan’da ise İYİ Parti’nin yaptığı ve tekrar sandıkların sayılmasını belirten dilekçesine, İlçe Seçim Kurulu olumsuz yanıt verdi. Bu karar partililer arasında “Haksızlık” olarak değerlendirilirken, İyi Parti’nin Avukatı Bayram Can Çapar, “Honaz’da 8, Babadağ’da 17 oy farkı çıktı. Ak Parti tarafından verilen dilekçeler kabul edildi ve oylar sayılıyor. Aynı dilekçeyi aynı gerekçeler ile biz de verdik. Ancak olumsuz yanıt aldık. Dilekçenin kabul edilmemesinin haklı bir gerekçesi bildirilmedi. Sadece delil yok dendi. Aslında AK Parti’nin itiraz dilekçesinin kabul edildiği ilçelerdeki aynı gerekçeler ile bizde sandıkların tekrar sayılmasını istemiştik” dedi.

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Diğer taraftan Honaz ve Babadağ’da sandıktan birinci isim olarak çıkan Millet İttifakı’nın adayları Yüksel Kepenek ile Ali Atlı, İl Seçim Kurulu’ndaki bekleyişlerini sürdürüyor. Her iki adayında ellerinden telefonları düşmezken, içeriden gelecek sonuçlar merakla bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı