REKLAMI GEÇ

Oy verirken bunlara dikkat edin

Oy verirken bunlara dikkat edin

Yerel seçimlerde dikkat edilmesi gerekin unsurlardan biri de oy verme kabininde yapılması ve yapılmaması gerekenler. Oylarınızın geçersiz sayılmaması için bu uyarıları dikkate alın.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2019 Cumartesi, 15:00

31 Mart Pazar Günü yerel yönetimleri belirlemek üzere sandığa gidiyoruz. Peki sandığa giderken ve oy kabininden neler yapmamız gerekiyor?

CEP TELEFONUYLA KABİNE GİRMEYİN
Sandık kurulu görevlisi, seçmenin kimliğini alarak seçmen listesinde ismini bulacak ve kontrollerini yaptıktan sonra birleşik oy pusulası, zarf ve mührü vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı isteyecek. Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak. Bu tür cihazları, oy verme işlemi bittikten sonra almak üzere sandık kuruluna bırakmalısınız.

OY PUSULASINI KONTROL EDİN
Oy pusulasında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edin. Oy pusulasına, belirlenen mühür dışında, herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

PUSULALARI TEK ZARFA KOYUN
Büyükşehirlerde “büyükşehir belediye başkanı”, “ilçe belediye başkanı”, “belediye meclis üyeliği” ile “muhtarlık ve ihtiyar heyeti” için oy kullanılacak.

OY VERME KABİNİNDE FAZLA KALMAYIN
Seçmen, kapalı oy verme yerinden dışarı çıkmadıkça hiç kimse oraya giremeyecek. Ancak oy pusulasını hazırlamak için, kapalı oy verme yerinde, normal süreden fazla kalan seçmenler, kurul başkanı tarafından makul bir süre verilerek uyarılacak. Bu uyarıya rağmen kapalı oy verme yerinden çıkmayan seçmen oradan çıkarılacak.

OY KULLANDIKTAN SONRA İMZA ATMAYI UNUTMAYIN
Tercihlerinizi belirleyip, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısını imzalamanız gerekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı