REKLAMI GEÇ

YSK siyasi partilere billboard yasağını iptal etti

YSK siyasi partilere billboard yasağını iptal etti

Büyük tartışmaların ardından Merkezefendi 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan ve İl Seçim Kurulu tarafından da onaylanan siyasi partilerin bilbordları 1-30 Mart tarihleri arasında kullanmaması kararı YSK’dan döndü. Vatan Partisi’nin başvurusuyla konuyu görüşen Yüksek Seçim Kurulu Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Denizli’de alınan kararı iptal etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Mart 2019 Cuma, 13:33

Bir süre önce seçimlere ilişkin toplanan Merkezefendi 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu, üzerinde büyük tartışmaların yaşandığı siyasilerin bilboardları kullanmalarına yasak getirmiş, hiçbir belediye başkanı ve siyasi parti adayının 1-30 Mart tarihleri arasında bu yolla reklamlarını yapamayacaklarına karar vermişti.

Denizli’de ses getiren bu düzenleme Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na taşındı.

1-30 Mart tarihleri arasında reklam panolarının kullanılamayacağı yönündeki Merkezefendi 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulları ile İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptalini isteyen Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Utku Reyhan’ın talebi, YSK Seçim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ele alındı.

Alınan iptal kararında, “Kurulumuzun kararı ile ilan panolarının tamamen yasaklanmasının mümkün olmadığına, seçimlerde propaganda serbestliği ve süresi ile uyulması gereken usul ve esasları belirlenen Yüksek Seçim Kurulu’nun 19-12-3018 tarihli, 2018/1119 sayılı kararın H bendinin ‘c) fıkrasının 3. maddesi gereğince siyasi propaganda amacıyla kullanılabilecek reklam yerlerinin siyasi partilere kullandırılması gerektiğine, bunun aksine Merkezefendi 1. ve 2. İlçe Seçim Kurulu kararlarının 2. bendi ve Denizli İl Seçim Kurul kararının kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı