REKLAMI GEÇ

Öztürk: “AK Parti’ye hukuk, bize gelince guguk”

Öztürk: “AK Parti’ye hukuk, bize gelince guguk”

İlçe Seçim Kurulu’nun Baklan seçim sonuçlarına yapılan itirazı reddetmesine İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk sert çıktı. Öztürk, AK Parti’nin kaybettiği yerlerde oyların yeniden sayılmasına karar verilerken, İYİ Parti’ye “Yok” denildiğini öne sürdü, “Ak Parti’ye gelince hukuk, bize gelince guguk” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2019 Cuma, 13:54

Seçimlerin 7 oy farkla AK Parti Adayı lehine sonuçlandığı Baklan seçimlerine ilişkin süreç devam ediyor. İlçe Seçim Kurulu, İYİ Parti’nin bariz maddi hataları gerekçe göstererek oyların yeniden sayımı talebini reddetti.

Baklan’ın peşini bırakmayan İYİ Parti, itirazını İl Seçim Kurulu’na taşırken, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten sert bir değerlendirme geldi.

AK Parti’nin kaybettiği Honaz ve Babadağ’a yaptığı itirazların ilçe seçim kurulları tarafından kabul edildiğini ve oyların yeniden sayıldığını belirten Yasin Öztürk, aynı hassasiyetin kendi itirazlarına gösterilmediğini söyledi.

Öztürk, “Tutanaklarda bariz bir şekilde maddi hatanın olduğu ve sonucu etkilediği görüldüğü halde, akıbeti belli olmayan oyların kimin tarafına yazılacağını ancak bu sandıkların tekrar sayımı ile ortaya çıkacağı aşikardır. Bizim istediğimiz sadece hakkın yerini bulmasıdır. Sayım yapıldıktan sonra nihayetinde çıkan sonuca ne olursa buna da saygılıyız. Ama başka yerlerde sayım yapılırken, sadece 7 oyla kazandıklarını iddia edenlerin 5 sene boyunca yönetimi de şaibe altında kalır. Sırf bu şaibeden kurtulmaları için başka yerlerde istedikleri sayımı burada da istemeliler” dedi.

168 bin seçmenin olduğu yerde 21 oyla kazanan AK Parti’nin “demokrasi kazandı” açıklaması yaptığını, 29 bin oyla kaybettiği yerde ise “yatcaz, kalkcaz alcaz” diyebildiklerini ifade eden Öztürk, “Bu adalet bir gün size de lazım olacak. Adalet sadece muktedirlerin istediği kararı çıkarabildiği mekanizma değil, hakkın hukukun gözetildiği yer olmalı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı