REKLAMI GEÇ

Denizli Doğan ve CHP Merkezefendi Örgütü’nü konuşuyor

Denizli Doğan ve CHP Merkezefendi Örgütü’nü konuşuyor

Denizli, aday adaylığını açıkladığı ilk günden bu yana hem Merkezefendi örgütü hem de kamuoyunun yoğun desteğini arkasına almasına rağmen bir türlü aday gösterilmeyen Şeniz Süzek Doğan’ın sandıkta elde ettiği başarıyı ve Merkezefendi İlçe Başkanı Varlıker’in eğilim yoklamasıyla ilgili yaptığı hamleyi konuşuyor

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2018 Pazartesi, 10:48

İLK BAŞARI 2014’TE
Keza genç ve başarılı kadın Avukat Şeniz Süzek Doğan, ilk olarak 2014 yılında ön seçim deneyimi yaşamış, tüm erkek rakiplerini geride bırakarak en yüksek oyu alıp CHP’nin Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi aday listesinin ilk sırasına oturmuştu.

TAM DESTEK ALMASINA RAĞMEN
Tam 5 yıl sonra bu kez Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığı için kollarını sıvayan Doğan, aday adaylığını açıkladığı günden bu yana hem örgütün hem de kamuoyunun yoğun desteğini almayı başardı. Doğan için ilk büyük hamle Merkezefendi örgütlerinden geldi. Merkezefendi İlçe Yönetim Kurulu oy çokluğu, Kadın Kolları Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu ise oy birliğiyle Doğan’ın aday gösterilmesini istediklerini net bir dille ifade etti. Ancak bu hamle de Genel Merkez tarafından yeterli bulunmadı.

İKİ VEKİLE YAKIN ADAY YÜZÜNDEN Mİ?
Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Milletvekili Temoan Sancar’a yakınlığıyla bilinen devrik Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci’nin aynı göreve talip olmasına Merkezefendi ile ilgili muamma ve beklenti sürerken CHP Denizli’de 12 Aralık’ta büyük bir şok yaşadı. İttifak anlaşması gereği Denizli Büyükşehir’de İYİ Parti’ye bırakıldı.

17 ARALIK’TA KRİZİ ŞANSA ÇEVİRDİ
Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, ilçesinde aday gösterilmesi sürecinin uzamaması için 3 aday adaylı Merkezefendi’nin eğilim yoklamasıyla adayını belirlemesi önerisini il örgütü ve genel merkeze taşıdı. Ancak defalarca eğilim yoklaması için aşındırdığı Genel Merkez kapasından İl Örgütünün desteğini alınmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Denizli’nin Büyükşehir’de İYİ Parti’ye bırakılması üzerine örgüt tarafından Başkent’e yapılan çıkarmayı fırsat bilen Varlıker, Genel Merkez’de yerel yönetim adaylarını belirleme konusunda yetkilendirilen Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile yapılan görüşme sırasında bitiren hamleyi yaptı.

MUTABAKAT METNİ İMZALATTI
Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekilleri Kazım Arslan ve Teoman Sancar’ın da bulunduğu toplantıda Seyit Torun’un konuşması sırasında hemen bir mutabakat metni hazırlayıp söz aldı. Torun’a “Sayın Genel Başkan Yardımcım Merkezefendi örgütü için eğilim yoklaması konusunda İl Örgütü ile mutabakat içinde olup olmadığımız sormuştunuz. Ben bir metin hazırladım, sizin ve Denizlili vekillerimizin huzurunuzda İl Başkanım da bu mutabakatı imzalayacak” diye konuştu. Torun’un olur vermesinin ardından Mahir Akbaba’dan imza alan Varlıker dilekçeyi Seyit Torun’a verdi. Bu hamle takip eden parti meclisinden Denizli’nin Merkezefendi Belediye Başkan Adayı’nın eğilim yoklamasıyla belirlenmesi kararı çıktı.

KRİTİK ORTAMDA EĞİLİME GİTTİ
Denizli’nin Büyükşehir’de İYİ Parti adayını destekleme kararının yarattığı hayal kırıklığı, tepkiler ve üyelerin bu nedenle demoralize olduğu bir ortamda apar topar eğilim yoklamasına giden Merkezefendi’de aslında bir taşla birkaç kuş birden vurulmuş oldu. Şeniz Süzek Doğan, 2014’ün tekrarı bir başarıyla sandıktan çıkıp tabiri caiz ise söke söke adaylığı aldı. Merkezefnedi İlçe Başkanı Varlıker ise, böylesine negatif bir ortamda 2 bine yakın üyeyi sandığa çekerek kamuoyundaki olumsuz havayı kırdı. Öte yandan İYİ Partili iki önemli isim Yasin Öztürk ve Ümit Bahtiyar, CHP’li vekillerin gelmediği ya da gelemediği ön seçime katılarak Merkezefendi’de CHP’nin gerçekleştirdiği eğilim yoklaması hamlesine bir nevi desteklerini gösterdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı