REKLAMI GEÇ

Belediyespor’lu Kadircan Milli Takım’da

Belediyespor’lu Kadircan Milli Takım’da

Denizli Belediyespor’lu Kadircan Kader Bocce Milli Takımı ile Antalya’da kampta. Uluslar arası Bocce Şampiyonasında yarışacak olan Kadircan Kader, oldukça iddialı.

/ DENİZLİHABER / 29 Mart 2012 Perşembe, 09:45

Amatör branşlarına Bocce’yi de ekleyen Denizli Belediyespor, bu branşta da ses getirdi. Bocce Milli Takımı’na çağrılan Denizli Belediyespor’lu Kadircan Kader, Denizli Belediyespor Bocce Antrenörü Özgür Arım nezaretinde, Uluslar arası Bocce Şampiyonasına hazırlanıyor. Antalya Kemer’de 29-31 Mart 2012 tarihleri arasında 12 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Şampiyona’nın yapılacağı Kemer’de hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten, Denizli Belediyespor Bocce Antrenörü Özgür Arım Şampiyona’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Antrenör Arım, ‘ Kadircan Kader, çok yetenekli bir sporcu. Milli Takıma çağrılması da bunun göstergesi. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Denizli’de Bocce yarışma sahası olmadığından, Denizli Belediyespor kulübümüzün imkanları ile sporcumuzla birlikte Kemer’de bulunan Bocce sahasında şampiyonaya hazırlanıyoruz’ dedi.

Bocce Nedir?
Bocce, bir tür spor dalı. Sporun kökeninin Anadolu’ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye bocce ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında “Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu”nun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur. Oyundaki amaç, attığınız-yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor, 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı