REKLAMI GEÇ

25 ülke geleneksel oyunları ile Denizli’de

25 ülke geleneksel oyunları ile Denizli’de

Uluslararası Medeniyetler İttifakı, Geleneksel Sporlar Festivali kapsamında Denizli’de başlayan oyunların ilk gününde, atlı cirit oynayan takımlar nefes kesti.

/ DENİZLİHABER / 10 Ekim 2012 Çarşamba, 13:51

Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’nde bugün başlayan oyunlara 25 ülkeden 450 sporcu katılıyor. 4 gün sürecek festivalin ilk gününde vatandaşlar ve öğrenciler oyunlara yoğun ilgi gösterdi.

Atlı ciridin yanı sıra aba güreşi, sumo güreşi, atlı kızak gibi oyunların da oynanacağı festival 14 Ekim’de yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek. Geleneksel Sporlar Festivali’nin ilk gününde atlı cirit oyununu izlemeye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, ünlü sinema oyuncusu Cemal Hünal, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci geldi. Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, atlı cirit sporcuları atın üzerinde İstiklal Marşı’nı okudu.

*İŞTE O FESTİVALDEN NEFES KESEN KARELER

Festivalin Denizli için hayırlı olmasını dileyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “ Denizli’miz böylesine bir festivali hak ediyordu. Biz de Denizli için en güzelini yapmaya çalıştık. Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise festivalde sergilenecek olan oyunların tüm medeniyetlerin değişik oyunları olduğunu belirterek, bu oyunların Türkiye’de ilk olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından başlayan oyunlarda Sivasspor ile Erzurum Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği Atlı Cirit oyunu sırasında heyecanlı anlar yaşandı. Oyun gereği birbirlerine ellerindeki ciritlerle saldıran, takımlar özellikle öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

4 gün sürecek oyunların son gününde final müsabakaları yapılarak dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı