REKLAMI GEÇ

90 yıllık coşkuyu yeniden canlandıracağız

90 yıllık coşkuyu yeniden canlandıracağız

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90. yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Denizli’de törenler, sabah 09.00’da başladı. Kutlama programı ise akşam yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2009 Pazartesi, 18:23

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ardından, 90 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ilgili sürecin ilk adımının atılmasının ardından geçen 90 yıl, coşkuyu eksiltmedi. Tüm Türkiye, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşku ile kutlayacak. Denizli’de törenler, sabah 09.00’da Vilayet önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı.  Kutlama programı ise saat 20.00’da, Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Denizli’nin protokol üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda, halkın bayramını kutladı. Vali Yavuz Erkmen, mesajında, “19 Mayıs, Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır. Aynı zamanda, bağımsızlık meşalesini Samsun’da yakarak Türk Milleti’ne rotasını gösteren Yüce Atatürk’ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle geleceğimizin teminatı gençlerimizi selamlıyor, doğumunun 128. yılında Yüce Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” dedi.

< ?xml:namespace prefix = o />

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, “Atatürk’ün ulusal egemenliğe dayanan, bağımsız yeni Türk Devleti’ni kurma amacıyla Samsun’a çıkışı, şanlı tarihimizde önemli bir dönüm noktası, aydınlığa uzanan süreçte atılmış çok yönlü ve kararlı bir adımdır. Yüce Atatürk’ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. 19 Mayıs bu yönüyle, Atatürk’ün ve Ulusumuzun yazgısının kesiştiği bir dönüm noktasıdır. Yapmamız gereken, Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız bağımsızlık bayrağını daha yukarıda tutabilmek için tüm inancımızla mücadele vermek, Devletimize ve Ulusumuza inancınızı her koşulda koruyarak, Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. 90. yıl dönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Yüce Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “90. yıldönümünde; 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı tarih ve 19 Mayıs aynı zamanda,  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak yurdun her köşesinde, genciyle yaşlısıyla, büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız. Türk Ulusu’nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum” dedi.

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan mesajında, “Yakın bir gelecekte gençlerimiz ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükseltecek ve çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacaktır. Bu vesile ile bilim alanında, sportif ve sanat alanlarında ilimizi Türkiye’de ilimizi en iyi şekilde temsil eden ve başarılarıyla hepimizin gurur duyduğu tüm gençlerimizin, tüm vatandaşlarımızın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.   

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, “Bugün vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. On binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle anarken, tüm gençlerimizin bayramını tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de “Türk gençliği, içerde ve dışarıda vatan topraklarımız üzerinde hesap yapanlara, ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışanlara dün olduğu gibi bugün ve yarın da gereken cevabı verecektir. Türk gençliği, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarları, Türkiye’nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesidir. Geleceğin Türkiye’si, donanımlı, milli değerlerine sahip çıkmasını bilen, iyi eğitilmiş, sorunlarını akıl ve bilimle çözmesini bilen siz gençlerimizle yükselecektir. Bu vesileyle, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, tüm Denizlili hemşerilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı