REKLAMI GEÇ

Baykan’dan yaralı atletlere ziyaret

Baykan’dan yaralı atletlere ziyaret

Muğla’dan Ankara’ ya giderken Denizli’de kaza yapan milli atletleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Pamukkale Üniversite Hastanesinde ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 14:41

Cumartesi günü Muğla’dan Ankara’ya giden milli atlet Bekir Karayel’in kullandığı 06 BK 646 plakalı otomobil, Denizli-Afyon Karayolu Aşağı Dağdere köyü yakınlarında kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, otomobilde bulunan atletlerden Erkan Kuş olay yerinde, Kasım Uludağ ise hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Maraton koşucusu milli atlet Bekir Karayel ile beraberindeki bulunan Hakan Karayel, Atilla Keşan ve atlet Can Küçükbilgili yaralandı.

Kazada, yaşamını yitiren 24 yaşındaki milli atlet Erkan Kuş, kariyerinde son maraton koşusuna 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde Nisan ayında yine Londra’da koşmuştu. Milli atlet Bekir Karayel’in olimpiyat A Barajını geçerek 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandığı maratonda, Karayel ile birlikte mücadele veren Erkan Kuş, kariyerindeki 3. maraton koşusunda 2.22.34 ile kişisel en iyi derecesini yapmıştı. Kazada yaşamını yitiren bir diğer atlet olan 23 yaşındaki Kasım Uludağ ise gelecek vaat eden sporcular arasında yer alıyordu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan kazanın ardından gece saatlerinde karayolu ile Denizli’ye geldi. Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Feyyaz Ceşen, Atletizm Federasyonu İl Temsilcisi Bülent Şenkibar ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren sporcuların ailelerine başsağlığı diledi. Baykan, cenazelerin taşınmasına da yardım etti. Sporcuların aileleri, Kasım Uludağ ve Erkan Kuş’un cenazelerini toprağa verilmek üzere Ankara’ya götürdü. Cenazelerin yola çıkmasının ardından Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Pamukkale Üniversitesi’nde tedavi gören yaralı Bekir Karayel ve Can Küçükbilgin’i ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, iki sporcuyu kazada kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, “Kısa bir süre önce olimpiyatlarda atletlerimizin başarılarıyla ülkemiz ayağa kalkmıştı. Spor camiamız mutluluk duymuştu. Ancak kader, tecelli oyunlardan kısa bir süre sonra milli maratoncumuz Bekir Karayel ve arkadaşlarının geçirdiği trafik kazasıyla üzüntülü bir zaman dilimi yaşıyoruz. Hayat ve sevinç üzüntünün ortağı, sağlık ölümün ortağı.İki arkadaşımızı hayatlarının baharında kaybettik. Cenazelerini ailelerine teslim ettik. Ankara’da onları toprağa vereceğiz. Atletizm ve spor camiamız ile ulusumuzun başı sağ olsun” dedi.

Kazada yaralanan dört kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Mehmet Baykan, “İnşallah iyileşerek kısa zamanda yanımıza dönecekler. Bekir Karayel büyük başarılar beklediğimiz sporcumuz” dedi. Baykan, kazanın meydana gelmesinin ardından Spor Bakanı Suat Kılıç’ın hayatını kaybeden sporcuların ailelerini arayarak başsağlığı dilediğini ve konuyla yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Denizli İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise, sporcuların Bodrum’dan Ankara’ya döndüğünü belirterek, kazanın Bekir Karayel’in kullandığı otomobilin lastiğinin patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Kazada yaralanan Can Küçükbilgili ise, otomobilin arkasında oturduğunu, birden yoldan çıktıklarını belirterek, “Aniden yoldan çıktık. Gözlerimi hastanede açtım. Başka hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı