REKLAMI GEÇ

Bisiklet turunun 5. Etabı Denizli’den start aldı

Bisiklet turunun 5. Etabı Denizli’den start aldı

46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. Etabı olan Denizli-Fethiye etabı, Denizli’den start aldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2010 Perşembe, 18:18

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 5. Etabı, Denizli’den start aldı. Start öncesi Çınar Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, sporculara sevgi gösterisinde bulundu. Yarış öncesi Vali Yavuz Erkmen ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile beraberindeki heyet sporculara başarılar diledi. Meydanda ayrıca Denizli’nin tekstil merkezi olduğunu ön plana çıkarmak amacıyla, dokuma tezgahı kuruldu.

Saatler 11.30 olduğunda ise 221 kilometreden oluşan Denizli-Fethiye etabı, saat 11.30’da Denizli Çınar Meydanı’nda Vali Yavuz Erkmen’in verdiği startla başladı. Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci, yarışın hemen öncesinde sporculara Buldan el dokuması kaşkol hediye edildi.

Tören sonrası Vali Yavuz Erkmen beraberindeki heyet, Denizli Belediyesi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Vali Yavuz Erkmen, yarışma için ilimize gelen misafirlerin, sporcuların ve teknik heyetlerin memnun olduklarını söyleyerek, Eurosport’tan yapılan canlı yayının Denizli’nin tanıtımı için çok yararlı olduğunu, önümüzdeki dönemlerde Avrupa ve Dünya şampiyonası organizasyonlarını, Denizli’de yapmak için çalıştıklarını söyledi.

DÜN DE MARMARİS-PAMUKKALE ETABI TAMAMLANMIŞTI
Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 4. Etabı olan Marmaris-Pamukkale etabı ise dün gerçekleştirilmişti. Zamana karşı gerçekleşen yarışta etabı, ISD-Neri Takımı’ndan İtalyan Giovanni Visconti 5 saat 46 dakika 09 saniye ile kazanmıştı. 105 bisikletçinin pedal çevirdiği 209 kilometrelik Marmaris-Pamukkale etabının 36.kilometresini Shimano Takımından Yukihiro Doi önde kapatırken, etabın 2.primini Vorarlberg’den Philip Ludescher önde bitirmişti. Kale ve Tavas ilçeleri arasında vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile yarışmacılara moral ve destek verdiği yarışmada, Tavas’a girilirken Giovanni Visconti son primi kazanmıştı. Turda zamana karşı yarışan sporcular, zorlu etabı tamamlayarak Pamukkale Kocaçukur’a ulaşmışlardı. Denizlili vatandaşların büyük ilgi gösterdiği turda, bir paraşütçü elinde Türk bayrağı ile iniş yapmıştı.
Türkiye Bisiklet Milli Takımı’yla birlikte 105 sporcunun katıldığı yarışta, İtalyan Visconti Giovanni, parkuru 5 saat 46 dakika 09 saniyede tamamlayarak birinci olmuş, Amerikalı Tejay Van Garderen ikinciliği elde ederken, Fransız David Moncoutie parkuru üçüncü sırada tamamlamıştı. Yarış sonrasında düzenlenen ödül töreninde etabı birinci tamamlayan İtalyan Visconti Giovanni’ye madalyasını Vali Yavuz Erkmen, ekinci olan Amerikalı Tejay Van Garderen’e Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yenice, üçüncü olan Fransız David Moncoutie’e ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu vermişti. Yarışmada sporculara ayrıca, Denizli Valiliği’nin desteği ile DETKİB tarafından hazırlanan, üzerinde bisiklete binen horoz resminin bulunduğu havlu hediye edilmişti. Yarışmada kırmızı mayoyu İtalyan Caccia Diego, turkuaz, yeşil ve beyaz mayoyu ise etap birincisi İtalyan Viskonti Giovanni kazanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı