REKLAMI GEÇ

Denizli, Bisiklet Turnuvası’na hazırlanıyor

Denizli, Bisiklet Turnuvası’na hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası’nın 2. Etabı için Denizli, hazırlıklara başladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2010 Salı, 17:07

Cumhurbaşkanlığı 46. Bisiklet Turnuvası’nın 2. etabı, 11-18 Nisan 2010 tarihleri arasında yapılacak. 14-15 Nisan 2010 tarihinde yapılacak Denizli etapları için Vali Yavuz Erkmen başkanlığında, Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda; yol güzergahı, güvenlik önlemleri ve ilimizin en iyi şekilde tanıtılması gibi konular masaya yatırıldı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Denizli’yi de kapsayacak olan turnuvanın tanıtım anlamında çok önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, ülkemiz için güzel bir tanıtım fırsatı oluyor. Daha önceki yıllarda sahil takip ediliyordu. Bu yıl ilimiz de dahil oldu. Denizli etabını, TRT ve Eurosport televizyonları iki saat yayınlanacak. Geçiş güzergahlarının görsel olarak güzellikleri de yayınlanıyor. Bir taraftan spor, bir taraftan da Denizli’nin tanıtımı için izleyicilerin kafasında Denizli imajını nasıl oluşturabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da, tur hakkında bilgiler vererek, sportif olmasının yanında ilimizin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu ve herkese büyük görevler düştüğünü söyledi. Turizm açısından Pamukkale ve sanayi açısından da tekstilin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken İbanoğlu, sanal reklamlar ile tanıtımın yapılabileceğini sözlerine ekledi. Toplantıda, katılımcılar Denizli’nin dünyaya en iyi şekilde tanıtılabilmesi için önerilerini sundular.

46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası, 14 Nisan 2010 tarihinde Marmaris’ten start alacak 4. etapta bitiş yeri ise Pamukkale olacak. 209 km’lik mesafenin ardından sporcular, teknik ekipler ve diğer katılımcılar geceyi ilimizde geçirecekler. 15 Nisan 2010 tarihinde Denizli Belediyesi önünden start alacak olan sporcular, 5. etapta Muğla’nın Fethiye ilçesine kadar 221 km pedal çevirecekler. 5. etap Fethiye İlçesinde sona erecek.

TRT ve Eurosport televizyonları 14-15 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak Denizli etaplarını yerden ve havadan çekeceği görüntülerle saat 15.00 ile 17.00 saatleri arasında canlı olarak izleyicilerine ulaştıracaklar. 24 farklı dilde anlatılacak olan turnuva dünyanın 123 ülkesindeki izleyicilere ulaştırılacak. 23 ülkeden 160 sporcunun yarışacağı turnuvayı 35’i yabancı olmak üzere 70 kişilik basın ekibi takip edecek.

46. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası’nın etapları ve uzunlukları şöyle: 1. Etap İstanbul 10 km, 2. Etap Kuşadası-Bodrum 181 km, 3. Etap Bodrum-Marmaris 170 km, 4. Etap Marmaris-Pamukkale 209 km, 5. Etap Pamukkale-Fethiye 207 km, 6. Etap Fethiye-Finike 194 km, 7. Etap Finike-Antalya 114 km ve 8. Etap Antalya-Alanya 166 km. Toplam 1252 km.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı