REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de bayıltan kros

Pamukkale’de bayıltan kros

Denizli’de düzenlenen Okullararası Türkiye Kros Şampiyonası, genç atletleri zorladı, bazıları bayıldı.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2013 Cumartesi, 19:04

 Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Pamukkale’de yapılan yarışlarda sporcuların büyük bölümü, koşuyu tamamlar tamamlamaz baygınlık geçirdi.

Aynı anda çok sayıda atletin kendisinden geçmesi, sağlık ekiplerine de zorladı. Sağlıkçılar, bayılan atletlere yardımcı olmak için sağa sola koştururken, beden eğitimi öğretmenleri de öğrencilerine finişin ardından yardımcı olmaya çalıştı.

denizli-pamukkale-de-bayıltan-kros-ic2

Dünyaca ünlü Pamukkale travertenlerinin alt kısmındaki 1 kilometrelik kros parkurunda yapılan koşuda, 60 ilden 451 atlet mücadele verdi. Parkurda yıldız kızlar iki, yıldız erkekler ve genç kızlar üç, genç erkekler ise beş tur atarak yarışı tamamladı. Yarışlar sırasında amatör paraşütçülerin, parkur yakınında deneme uçuşları yapması da ilginç görüntülere sahne oldu. Organizasyon Komitesi’nin “Uçmayın” uyarısına rağmen parkur yakınında havalanan paraşütçüler renkli görüntülere sahne oldu.

ŞAMPİYONANIN BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU
Şampiyonada, genç kızlarda Ağrı Kız Meslek Lisesi birinci, Hatay Kırıkhan Lisesi ikinci, Kayseri Şeker Lisesi üçüncü oldu.

Yıldız kızlarda ise ilk üç, Muş Alparslan Kız Yatılı Ortaokulu, Ağrı Yatılı Bölge Ortaokulu, Aksaray 23 Nisan Ortaokulu diye oluştu.

denizli-pamukkale-de-bayıltan-kros-ic1

Yıldız erkeklerde Muş Namık Kemal İlköğretim Okulu birinci olurken, Erzurum Horasan Yatılı Ortaokulu ikinci, Erzurum Maksut Efendi Ortaokulu ise üçüncü sırayı aldı.

Genç erkeklerde Erzurum Aziziye Güzel Sanatlar Spor Lisesi birincilik kürsüsüne çıkarken, Niğde Ticaret Meslek Lisesi ikincilik, Ankara Mimar Sinan Teknik Endüstri Meslek Lisesi üçüncülükle memleketlerine döndü.

Yorumlar

BÜLENT ŞENKİBAR   -  Bağlantı 3 Nisan 2013, 17:19

BU KADAR GÜZEL DÜZENLENEN YARIŞMACI VE İDARECİLERİN MEMNUNİYETİNİ SUNDUKLARI BİR YARIŞMADAN SONRA BU HABERLER MALESEF ATLETİZME DARBE VURMAKLA BİRLİKTE BU HABERİ YAPAN KİŞİYİ KINIYORUM. FUTBOLDA SAHADA SAHADA AYAK, BURUN KIRILIR, HALI SAHALARDA İNSANLAR ÖLÜRKEN BUNLARI HABER YAPMAYAN ZİHNİYET BU YARIŞMAYI ACABA NİYE BU KADAR KÖTÜ GÖSTERİR. BEN BUNU ANLAYAMIYORUM.
BÜLENT ŞENKİBAR
TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU İL TEMSİLCİSİ
TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU TEKNİK KURUL ÜYESİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı