REKLAMI GEÇ

Denizli’nin semaları renklendi

Denizli’nin semaları renklendi

Türk Hava Kurumu’nun (THK) düzenlediği Türkiye Açık Yamaç Paraşütü 1’inci Ayak Şampiyonası Denizli’nin dünyaca ünlü Pamukkale Beldesi’nde başladı. 55 paraşütçünün katıldığı atlayışlar, gökyüzünde seyrine doyulmaz manzaralar oluşturuyor.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2013 Cumartesi, 16:27

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Sportif Amatör Havacılık ile ilgilenen sporcuları THK çatısı altında toplamak ve Türk Milli Takımı’nı oluşturmak için düzenlenen şampiyonaya 55 paraşütçü katıldı. İki gün sürecek şampiyonaya katılan paraşütçüler, Pamukkale Örenyeri’nin arka kısmındaki Dinamit Tepesi’nden atlayıp gökyüzünde süzüldükten sonra Pamukkale Örenyeri’nin Kuzey Kapısı’na indi.

Eğitmen Aziz Alkan, Pamukkale’nin yamaç paraşütü için Türkiye’nin en iyi noktalarından biri olduğunu söyledi. Alkan, “Pamukkale semalarında uçmak büyük keyif. Hem tarih hem de doğa güzelliğinin üzerinden uçmak kelimelerle anlatılamaz, yaşamak gerekiyor” dedi.

Yarışmanın kalkış hakemliğini yapan Mehmet Budak da “Bu şampiyonanın 2’nci etabı Eskişehir, 3’üncü etabı Erzincan’da yapılacak. Daha sonra Türk Milli Takımı belli olacak” diye konuştu.

Şampiyonanın yarın sona ereceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı