REKLAMI GEÇ

Bu festival tüm dünyada ses getirecek

Bu festival tüm dünyada ses getirecek

Denizli, Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali kapsamında 25 ülkeden 450 sporcuyu ağırlayacak. Festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizli’nin kurmayları organizasyonun Dünya çapında ses getireceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2012 Pazartesi, 12:33

Denizli Belediyesi’nin, Gençlik Spor Bakanlığı, Denizli Valiliği, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRT desteğiyle bu yıl ilkini düzenleyeceği Uluslar arası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali başlıyor.

Festival, Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’nde 10 Ekim Çarşamba günü saat 11:00’de Atlı cirit oyunlarıyla başlayacak ve 14 Ekim Pazar günü saat 13:00’da Sumo Güreşi ile Strongman gösterisiyle sona erecek.

Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Oyunları Festivali’nin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’ndeki basın toplantısına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile daire müdürleri katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan toplantıda yaptığı konuşmada, festivalin Türkiye’de ve dünyada ses getireceğini belirtti. Festivalin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Bildiğiniz gibi 8 Haziran da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle açtığımız Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi’nde festivaller yapılmaya başlanmaktadır. Bu spor tesisinin Denizli’ye ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesis ve festival, bırakın Denizli’yi Türkiye’de ilktir. Başka şehirde bu amaçlı böyle bir tesis yoktur. Atalarımızdan gelen kültür coğrafyamızdaki tüm geleneksel spor oyunlarımızı burada bir festival havasında insanlara anlatmak, çocuklarımıza bu güzelliklerimizi göstermek amacıyla etkin bir halde kullanacağız. Eğer biz bunu yapabilirsek işte o zaman çocuklarımız gelenek ve göreneklerine bağlı bizi biz yapan geleneklerle donatılmış olur” dedi.

Başkan Zolan, festivalde dünyadaki değişik medeniyetlere ait spor oyunlarından örneklerinde sergileneceğine dikkat çekerek, ‘ Dünya da birçok medeniyet var. Bu medeniyetlerden de değişik örneklerini burada sunma imkanı olacak. Sadece Denizli Belediyesi olarak yaptığımız bir organizasyon değil. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere genel müdürümüz, TRT’yle yapmış olduğumuz bir protokol çerçevesinde tesisi yaptık o amaç doğrultusunda da burada faaliyetler sürdürmeye başladık. 10 Ekim’de bağlayacak ve 14 Ekim’de sona erecek. Festivale 450 sporcu katılacak. Türkiye’de ve dünyada ses getirecek bir etkinlik olacak. İnşallah hatasız, kazasız amacına uygun güzellikle geçer’ dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de, geleneksel spor oyunları festivali hayalinin gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Festivalin bir başlangıç olduğuna işaret eden Zeybekci “Bu festival, bir başlangıç olacak. Burası tüm geleneksel spor oyunlarımızın tüm branşlarıyla yapılabildiği bir alan olacak. Bu, Denizli’miz için bir şanstır. Denizli, bazı şeylerde 1 numara olacak. Denizli Geleneksel Spor oyunlarında Türkiye’de bir numara olacak, belki dünyada da 1 numara olacak. İleri yıllarda yıl boyunca geleneksel tüm spor müsabakalarının ve etkinliklerin yapılabildiği il olacağız. Bu başlangıçla bunun adımını atmış oluyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. İnşallah kazasız belasız gönlümüzdeki gibi bir etkinliği gerçekleştirmiş oluruz” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise bu festivalin uluslararası medeniyetler ittifakı geleneksel spor festivali olarak seçilmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti. Dünyada (medeniyetler çatışması diyenlere inat olarak medeniyetler ittifakı denilmesinin) çok yerinde olduğunu ifade eden Vali Demir, ‘Dünyanın bugün en çok barışa ihtiyacı olduğu düşünüldüğünde medeniyetler çatışması diyenlere inat olarak medeniyetler ittifakı deniliyor. Evrensel barışın en önemli sembollerinden olan sporda da insanların bir araya gelebileceğini gösteriyor. Denizli’nin bu görevi üstlenmiş olmasının çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Bu tesisler çok önemli bir o kadar önemli olan ise tesislerin düzenli faaliyet göstermesidir. Bu gün faaliyet için ilk adım atılıyor. Festival en az tesis kadar anlamlıdır. Festivalle Türkiye’de değil dünyada benzeri olmayan geleneksel spor oyunlarını başlatmış olacağız. Burada geleneksel oyunlarımızın ne olduğunu hem çocuklarımıza hem dünyaya göstereceğiz. Ek olarak dünyadaki bir kısım ülkelerdeki spor oyunları da burada düzenlenecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı