REKLAMI GEÇ

Denizli’de Hemsball tanıtıldı

Denizli’de Hemsball tanıtıldı

Herkes İçin Spor Federasyon İl Temsilcisi Çetin Çağatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na Hemsball’ı tanıttı.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2012 Cumartesi, 12:25

Hemsball’ın tanıtımına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Haluk Tuncay, Mehmet Zengin, Ayvaz Polat, Tayfun Güven ve Barış Baykal katıldı.

Türklerin ortaya çıkardığı hemsball sporunun tanıtımı, İbanoğlu’nun makam odasında gerçekleştirilirken, İbanoğlu ile Çağatay bir set karşılıklı hemsball oynadı. Beynin ürettiği komutların el ve ayak koordinasyonu ile uygulanarak sayıya dönüştürüldüğü zevkli ve eğlenceli bir spor olan hemsballı 3 yaşından 93 yaşa kadar herkes oynayabiliyor.

HEMSBALL NASIL OYNANIR?
Oyun en az 2 kişi en fazla 4 kişi ile oynanır.( 4 kişi oynamak istediği zaman 2 adet 42×30 cm’lik tabla ve 2 adet 4×35 cm’lik şerit ilave edilir, karşılıklı artı şeklinde ve çapraz eşleşerek oynanır.) Her oyuncu kendine ait 42×30 cm’lik alanın içine girer. Her oyuncu 4×35 cm’lik şeridi içine girdiği alanda çömelerek tek eli ile önüne paralel olacak şekilde yerleştirir. Hangi oyuncunun ilk olarak başlangıç vuruşunu (servis) kullanacağı yazı tura ile belirlenir, kaybeden kişi oyuna başlar. Yazı turadan evvel oyunculara karşılıklı ısınmaları için 5 dakikalık bir süre tanınır, süre bitiminde yazı tura atılır ve oyun başlar. Her set 12 sayıdan oluşur ve 3 seti alan oyunu kazanır. Sayı kazanan başlangıç vuruşunu (servis) atma hakkına sahip olur. Sayılar 11-11 olursa set 13’e uzar ve 2 fark olana kadar devam eder. Her setten sonra yer değiştirilir.

HEMSBALL OYUN KURALLARI:
Top mutlaka halka içerisine değip sektikten sonra oyuncuların önünde bulunan 4×35 cm şeriti geçmek zorundadır. Şeridi geçen topu karşı oyuncu ikinci bir defa yere düşürmeden ve ayak bastığı 42×30 cm alanından ayaklarını çıkartmamak şartı ile topu tutacaktır, tutamadığı takdirde bir sayı kaybeder, top halka içerisine değmez ise atan oyuncu bir sayı kaybeder. Top orta zeminde bulunan halkanın herhangi bir yerine çarpar ise bir sayı kaybeder. Oyuncu topu hızlı bir şekilde çemberin içine atıp karşı oyuncunun elleri havaya kalkmış pozisyonda topu yakalayamıyorsa atış geçersizdir aynı şekilde bir sayı kaybeder. Top çember içerisine değdikten sonra 4×35 cm’lik şeridin önüne veya şeride değer ise atan oyuncu bir sayı kaybeder.

HEMSBALL’IN FAYDALARI:
1.Çocukların psikomotor gelişimini desteklemek.
2.Odaklanma ve konsantrasyon gelişimini sağlamak.
3.Denge gelişimini sağlamak.
4.Zihinsel koordinasyonu sağlamak.
5.Refleksleri geliştirmek.
6.Esneklik kazandırmak.
7.Hareketsiz kalma, obezite ve stres sorunlarına da çözüm getirmek.
8.Sporcuların antrenmanlarına takviyede bulunmak. (Tenis,Badminton,Hentbol,Basketbol)
9.Aile bireylerine ve topluma spor bilinci kazandırmak, stres atmak, sporu ve birlik beraberliği sevdirmek.
10.Yaşlıların fiziki aktivitelerini arttırarak sağlıklı yaşamlarına destek olmak.
11. Engelli insanların fiziki aktivitelerine yardımcı olarak spor yapmalarını sağlamak.
12.Çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklar ile bilgisayar bağımlılığından uzak durmasını sağlamak.
13. Oynama kolaylığı nedeniyle spor salonu veya sahasına gereksinim duymadan rahatça oynanarak , her öğrencinin spor yapmasını sağlamak.

Yorumlar

Daimi   -  Bağlantı 8 Ekim 2012, 00:20

İsmi Hemsball Fakat açılımı şöyle
HEMSBALL
H = Hand(el),
E = Energy(enerji),
M = Move(hareket, hamle),
S = Stability(denge,istikrar),
Ball=(top)
amacına uygun ve doğru koyulmuş bir isim.

sss   -  Bağlantı 7 Ekim 2012, 10:39

türkler çıkarıyor ama ismine bak

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı