REKLAMI GEÇ

Denizli’de medeniyetler spor için buluşuyor

Denizli’de medeniyetler spor için buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Denizli Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Dalları Festivali Denizli’de 10 – 14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 6 Ekim 2012 Cumartesi, 11:48

Denizli’nin en büyük spor kompleksi olma özelliği taşıyan Spor Toto Spor Kompleksinde gerçekleşecek festivale Medeniyetler İttifakına üye 25 ülkeden 450 sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Dalları Festivali, ulusal ve uluslararası medyanın gözlerinin 5 gün boyunca Denizli’de olmasını sağlayacak.

Festival kapsamında atlı cirit, rahvan binicilik, gökbörü, matrak güreşi, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi ve aşırtmalı aba güreşi gösterileri yapılırken yurt dışından gelen sporcular strongman tır çekme gösterileri ve sumo güreşi müsabakaları gerçekleştirilecek.

Katılımcı ülkeler arasında geleneksel spor etkinlikleri ve kültür fuarı ile kültürler arası paylaşım gerçekleştirilerek hoşgörü ve diyaloğu geliştirmek için düzenlenen festival, TRT’den naklen yayınlanacak.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 6 Ekim 2012, 18:22

neden Geleneksel Türk Ata Sporu ismini kullanmıyorlar?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı