REKLAMI GEÇ

Ultra Maratoncu destek bekliyor

Ultra Maratoncu destek bekliyor

İbrahim Efilti, eski bir asker… PAÜ’de Güvenlik Müdürlüğü’nde çalışıyor. Dayanıklı bir vücut gerektiren, mesafesi yüzlerce kilometreyi bulan ULTRA MARATON koşucusu… Bugüne kadar birçok ulusal ve uluslar arası yarışmaya katılarak derece elde etti. İbrahim Efilti’nin hedefleri ve beklentileri var. Katılacağı Ultra Maraton koşularıyla Denizli’nin adını duyurmak ve 2015’te Uluslararası Pamukkale Ultra Maratonu’na bu kentin ev sahipliği yapmasını sağlamak istiyor. Bunun için de destek bekliyor.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2013 Çarşamba, 11:26

1972 yılında Tavas’a bağlı Kayaca köyünde dünyaya gelir İbrahim Efilti. Evli ve 3 çocuk babası… Güneydoğu’da Jandarma Özel Tim Uzman Çavuş olarak 1994-1998 yıllarında görev yaptı.

1998-2005 yılları arası özel sektörde bir mağazanın satın alma şefi olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren Pamukkale Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Müdürlüğünde çalışmaya başladı ve halen bu görevini sürdürüyor.
İbrahim Efilti, Eski Foça da Jandarma Komando okulunda İç Güvenlik uzmanı Kurs Diploması Pamukkale Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü Dağcılık lisansı, Ferdi Atletizm Lisansı sahibi. Dağcılık, Trekking, Voleybol, araştırma ve kitap okuma hobileri arasında. Yaşamın farklı yönlere savurduğu yaşamlardan birini temsil eden İbrahim Efilti daha önceki zamanlarda kendince yaptığı faaliyetlerdeki denemeleriyle vücudunun dayanıklılığına güvenerek ULTRA MARATON koşmaya karar verir.

ic1

BAŞARILARIYLA DENİZLİ’NİN ADINI DUYURDU
2011 yılında resmi olarak ilk koşusu olan Bursa-Uludağ Masterler Dağ koşusuna katılır. 10 km’lik bu yarışta Türkiye 8.si olur.
Eylül 2012’de bu kez 3. Uluslar arası Likya Yolu Ultra Maratonu’na katılır. Burada 240 km’lik maratonda dereceye girer ve 3 puan alarak 2013 yılı Ağustos ayında UTMB Avrupa Koşusuna katılmaya hak kazanır.
25 Ağustos 2013’de katılacağı 120 km’lik UTMB’nin TDS ultra maratonu İtalya-İsviçre’de gerçekleştirilecek. İbrahim Efilti iddialı olarak bu maratonda da koşacak.

ic3
Efilti, 2012 yılında 42 km.lik 1.Olympos Dağ Maratonu’nda Türkiye 4.’sü olarak dereceye girdi.
2013 yılında daha sonra koşacağı daha uzun mesafeli koşular için antrenman amaçlı katıldığı 45 km’lik Çekmeköy ultra Gece maratonunda dereceye girmeyi de başardı.
Yine 2013 yılı Nisan ayında 130 km’lik tek etaplı Uluslar arası İznik Ultra Maratonu’nda genel yaş sıralamasında Türkiye 7.si oldu, derece ve 3 puan aldı.

BUNDAN SONRASINA DAİR HEDEFLERİ
İbrahim Efelti, kısa vadede bu yılın Temmuz ayında gerçekleştirilecek 240 km. mesafeli Uluslararası Kapadokya Ultra maratonuna katılıp derece almak istiyor.

18 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak Masterler Bursa – Uludağ koşusunda derece alarak milli olmayı hedefliyor.
25 Ağustos 2013 UTMB –TDS 120 km’lik ultra maratonda koşup derece almak istiyor.
20 Eylül 2013 tarihinde yapılacak olan Uluslararası 240 km’lik Likya yolu Ultra maratonunda, 1 Ekim 2013 tarihinde 170 km’lik kahraman Maraş-Elbistan-Afşin uluslar arası ultra maratonunda koşmak istiyor. Tüm bu yarışmalarda derece alarak Denizli ve Türkiye yi temsil etmek en büyük arzusu.

ic6

ULTRA MARATONCULARI DENİZLİ’YE GETİRMEK İSTİYOR
Ama asıl isteği 2015 yılında Uluslararası Pamukkale Ultra maratonunun düzenlenmesi ve Denizli’nin bu organizasyona ev sahipliği yaparak bu alanda önlerde yer almasını sağlamak. İbrahim Efilti’nin kısa vadede koyduğu bu hedefler ile asıl isteğinin dışında kalan uzun vadede planladığı ise 6 kıtada 6 Ultra Maraton kazanarak Denizli adını spor tarihine yazdırmak.

DESTEK BEKLİYOR
Bu amaç ve hedeflere ulaşmak için işinin yanı sıra gece gündüz aralıksız olarak antrenmanlara devam eden Efilti, maddi ve manevi olarak desteklenmek istiyor. Efilti, sağlıklı olarak yarışmalara hazırlanmak için antrenman imkanlarının ve sağlık giderlerinin karşılanmasını, sağlıklı hazırlık dönemi için doktor, ilaç ve sağlık ekipmanları gibi destek sağlanmasını bekliyor.

ic5

Katılacağı organizasyonlarda tanıtım ve katılım için danışman- yardımcı, koşacağı Ultra maratonlara nakit katılım ücretlerinin ödenmesi, Ulusal ve uluslar arası organizasyonlara ulaşımının sağlanması, katılacak olduğu organizasyonlarda “Denizli ve Pamukkale” yi tanıtmak ve 2015 “Pamukkale Ultra maraton”una altyapı oluşturmak için kartvizit ve mini tanıtım broşürü hazırlanması gibi talepleri var. Efilti, birçok alanda ilklerin kenti olarak bilinen Denizli’nin Resmi Kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum kuruluşları ve meslek odalarının kendisini de yalnız bırakmayacaklarına inanıyor.

Yorumlar

yüksel çelen   -  Bağlantı 17 Mayıs 2013, 10:59

inşallah daha iyi dereceler kazanırsın çalışmalarında kayaca köyü ‘nün adınıda telaffuz ederseniniz ayrıca sevinirim başarılar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı