REKLAMI GEÇ

Denizli’nin sultanları Afyon grubunda

Denizli’nin sultanları Afyon grubunda

Denizli Belediyespor’un da yer aldığı deplasmanlı Bölgesel Lig final grubuna kalan 48 takımın mücadele edeceği final grupları belli oldu. Kırmızı beyazlılar final maçlarını 6.grup olan Afyonkarahisar’da yapacak.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2012 Perşembe, 11:47

Bayanlar Bölgesel Lig son maçında Uşak Banaz Sanayispor’a, Denizli’de maçta 16-25, 18-25 25-20, 25-21, 7-15’lik setlerle 3-2 yenilmesine rağmen, S grubunu 22 puanla lider olarak bitiren ve Uşak Banaz Sanayispor ile birlikte grup maçlarına katılmaya hak kazanan Denizli Belediyespor, final maçlarını Afyonkarahisar’da yapacak. Denizli Belediyespor’un grubunda U grubu ikincisi Antalya Kepez Belediyespor, P grubu birincisi Eskişehir DSİ Bentspor ve F grubu 2.si Bursa İnegöl K.Genç yeralıyor. Müsabakalar, 14-15-16-17 Mart 2012 tarihlerinde 6 il merkezinde yapılacak. 2011-2012 sezonu bayan grup müsabakaları 24 grupta yapılmış ve gruplarında 1.ve 2. olan takımlar, final müsabakaları oynamaya hak kazanmışlardı. Denizli Belediyespor Bayanlar Voleybol takımı antrenörü Osman Kartop, final grubu maçlarında iddialı olduklarını belirterek, ‘ Adı üstünde final maçları. Hataları en az yapan 3.lige çıkar. Elimizden geleni yapağız’ dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu, final müsabakaların 6 ilde 8’er takımlı (4+4) oynanacağını açıkladı. Tek Devreli Lig Usulü yapılacak grup maçları sonunda, 4’erli grubun birincileri yarışma merkezi birincisi olmak için, karşılaşacaklar. Galip gelen takım 3.Bayanlar Voleybol Ligine terfi edecek. TVF, Final müsabakalarına katılan takımlara (12 sporcu ve 2 idareci toplam 14 kişi olmak üzere) 4 gün için kişi başı 120 TL (günlük 30 TL) ödeyecek. Bayanlarda kura çekimi 14 Mart 2012 Çarşamba günü saat 18:00’de maçların oynanacağı il merkezlerinde yapılacak. 3- 0 ve 3-1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan, 3-2 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan, 2-3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan, 1-3 ve 0-3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilecek. Hükmen mağlubiyetlerde toplam puandan (1) puan düşürülür. Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenecek. Bir veya birkaç takım tarafından kazanılan puanların eşitliği halinde, sıralama; kazanılan maç sayısına göre belirlenecek. Kazandığı maç sayısı fazla olan takım üst sırada yer alır. Kazanılan maç sayısına göre eşitliğin bozulmaması halinde; set averajı uygulanacak. Maçlarda hakem ve personel ücretleri de Federasyonca karşılanacağı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı