REKLAMI GEÇ

Gamateks’e süper transfer

Gamateks PAÜ, Euroleague tecrübesine sahip 2.15’lik pivot Robert Rothbart’ı transfer etti

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2013 Salı, 12:23

TB2L’de iyi bir sezon geçirip Beko basketbol Ligi’ne yükselmeyi planlayan Gamateks PAÜ, kadrosuna deneyimli bir ismi ekledi. Birleşik Devletler’deki Sacramento’da altyapı eğitimini alan İsrailli yıldız basketbolcu robert Rothbart’ı kadrosuna katan Denizli temsilcisi, bu transferle ligdeki rakiplerine de göz dağı verdi.

Geçen sezonu Polonya’da Start Gydnia takımında 14,3 sayı ortalaması, maç başına 7,5 ribaund ve 1.1 blokla tamamlayan 2.15’lik Robert, pivot mevkiinde görev alıyor. Bosna doğumlu olan sporcu NBI’ın yıldızlarından Vlade Divac’ın da dikkatini çekmiş, Robert’i Amerika Birleşik Devletleri’nde gelecek vaad eden çaylaklar listesine eklemişti.

Profesyonellik hayatına 2004 yılında  Paris Basket Racing ile yöne veren Robert bu takımda süre alamayınca İsrail ligi’ne geri dönüş yaparak 4 sezonda 4 ayrı takımın formasını giydi.

2011-12 sezonunda Union Olimpija’ya transfer olan deneyimli pivot, Galatasaray’nda olduğu grup maçlarının 8’inde görev aldı. Özellikle Galatasaray ile Abdi İpekçi’deki maçta gösterdiği performans ile dikkat çeken Robart 18 sayı 7 ribaund ile maçı tamamlamıştı. Robert, Polonya’da da takımının en skorer oyuncusu olarak dikkat çekmişti.

FİKSTÜR YARIN ÇEKİLİYOR

Denizli’nin basketboldaki temsilcisi Gamateks Pamukkale Üniversitesi gözünü fikstür çekimine çevirdi. Türkiye Basketbol Federasyonu, federasyon kupası ve Basketbol 2. Ligi’nin kuralarını yarın İstanbul’da çekecek.

Polat İstanbul Hotel’de gerçekleşecek kura çekimi törenlerinde lig kurulu da belirlenecek. Saat 13:00’de başlayacak kura çekimini sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Gamateks PAÜ Asbaşkanı Turgut Dalaman, “İyi bir takım oluşturduk. Hedefleri olan bir kulübüz. Fikstür çekimini sabırsızlıkla” bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı