REKLAMI GEÇ

Çetin şampiyon, Sevinç Türkiye 2.si oldu

Çetin şampiyon, Sevinç Türkiye 2.si oldu

Denizlili Judocu Nesrin Çetin, JudoGençler Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olurken, takım arkadaşı Muhammed Sevinç Türkiye ikincisi oldu. Şampiyonlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2013 Çarşamba, 13:52

25–27 Ocak 2013 tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenen Judo Gençler Türkiye Şampiyonası’ndan Denizli 1 altın ve 1 gümüş madalya ile döndü. Nesrin Çetin şampiyon olurken, Muhammed Sevinç, Türkiye ikincisi oldu. Şampiyon gençler ayaklarının tozuyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’yu makamında ziyaret edip, sevinçlerini paylaştı.

Denizli’yi başarıyla temsil edip, gelecek adına umutlandıran sporculardan 44 kg. judocu Nesrin Çetin, 19 yaşında ve Denizli Belediyespor kulübü sporcusu. Judoya 9 yaşında başlayan Nesrin, birçok turnuvada ülkemizi temsil etti. 2011 yılı ümitler kategorisinde Avrupa ve Dünya 5.liği elde eden genç sporcu, şubat ayında toplanacak milli takım kampında iyi bir hazırlık dönemi geçireceklerine inandığını söyledi. Çetin, öncelikli hedefinin eylül ve ekim aylarında yapılacak Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında iyi bir performans gösterip şampiyon olmak olduğunu belirtti.

Erkekler 100 kg.da Türkiye ikincisi olma başarısını gösteren Muhammed Sevinç ise 19 yaşında. Denizli Belediyespor kulübü sporcusu olan Muhammed 6 Şubat’ta Çankırı’da toplanacak milli takım kampına katılacak. Gençler Türkiye Şampiyonasında daha önce iki defa yendiği rakibine kaybettiğini söyleyen Muhammed, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceye girmek için çok çalışacağını söyledi.

Genç judocular milli takım kampının ardından yurtdışında hazırlık maçları yapacak. 20-22 Eylül 2013 tarihlerinde Saraybosna’da Gençler Avrupa Şampiyonası, 24-27 Ekim 2013 tarihlerinde ise Slovenya’da yapılacak Gençler Dünya Şampiyonasında mücadele edecekler.
Genç judocuları kutlayan İl Müdürü İbanoğlu ise sporcularımızın uluslararası yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirtti. Bu kentin insanı her yönüyle başarıyı yakalama alt yapısına sahip diyen İbanoğlu, 2016 Olimpiyatları öncesi, sporcularımıza judoda kotamızı belirleyecek maçlara çıkacaklarını ve çok çalışmaları gerektiğini söyledi. İbanoğlu, başarılı sporculara hediye verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı