REKLAMI GEÇ

Kale’de başpehlivan Hüseyin Bakan oldu

Kale’de başpehlivan Hüseyin Bakan oldu

Denizli’nin Kale ilçesinde perşembe günü başlayan 18. Geleneksel Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Biber Festivali sona erdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2012 Pazartesi, 14:52

Festivalin son gününde Tabae Antik Kentte gerçekleşen Kaledavaz Yağlı Pehlivan Güreşlerini Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, altın kemer sahibi eski Kırkpınar başpehlivanı Hüseyin Çokal ve çok sayıda vatandaş izledi. Büyük ilgi gören güreşler kıran kırana mücadeleye sahne olurken, geçen yıl Hanımağa olan Kale Kaymakamı Serap Özmen ağalığı Tevhik Çıtışlı’ya devretti.

Kale Kaymakamı Serap Özmen, Hanımağa olduktan sonra güreşe daha fazla ilgi duyduğunu belirterek, “İlçe genelinde kurmuş olduğumuz güreş takımı, bir çok yerde sayısız başarılar elde etti. Güreşe olan ilgi giderek artıyor”dedi.

Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ise, ağalık için ödenen paranın Kale Meslek Yüksekokulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne aktarılacağını belirterek, “4 gün boyunca süren festivalimiz büyük ilgi gördü. Dernek yararına yapılan bu etkinliklerle en kısa sürede okulumuzun binasına kavuşacağız” dedi.

Kaledavaz er meydanın ağası olan Tevfik Çıtışlı, kendisine hediye edilen koyunu Türk Silahlı kuvvetlerine hediye etti. Başpehlivanlık için final mücadelesi karşı karşıya gelen Hüseyin Bakan ve İlhan Ergin izleyenlere nefes kesen bir mücadele izletti. Uzun süre güreşçilerin birbirlerine üstünlük sağlayamaması üzerine puanlamaya geçildi. Puanlamada rakibini yenen Hüseyin Bakan başpehlivan oldu. Güreşlerde İlhan Ergin ikinci, Erhan Sancak ise üçüncü oldu. Festivalin sonunda dereceye giren tüm güreşçilere hediye verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı