REKLAMI GEÇ

Spor Bilimleri Kongresi başladı

Spor Bilimleri Kongresi başladı

Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Derneği tarafından düzenlenen “12. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi” büyük bir katılımla başladı.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2012 Cuma, 10:24

Colossae Thermal Hotel’de yapılan kongreye Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, yurtiçi ve dışından 800 bilim insanı ile çok sayıda davetli katıldı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Ömer Levent Tuncay, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek, Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’ya sözü bıraktı. Rektörlüğü döneminde spora ve tesisleşmeye büyük önem verdiklerini belirten Kazdağlı, bugün uluslararası kongreler düzenleyecek düzeye gelinmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Derneğin ve Pamukkale Üniversitesi’nin 20. yılını kutladığını belirterek sözlerine başlayan Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, “Kongrenin yapısı gereği birçok ülkeden spor bilimci çalışmalarını bu kongrede paylaşacaklardır. Başarılı bir kongre geçireceğimizden eminiz. Kongreye katılan bilim insanları çok önemli paylaşımlarda bulunacaklar ve yeni işbirliği olanakları yaratacaklardır. Kongrede emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Bu kongrede 21. Yüzyılda bilimsel, toplumsal ve ekonomik gelişimlere bağlı olarak, spor alanında da yaşanan değişimlerin değerlendirilmesinde, siz spor bilimcilerinin katkısıyla ‘Spor bilimlerinde Değişimde Gelişim’ temasına bağlı olarak “Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi”, “Sporda Psiko-Sosyal Alanlar”, “Hareket ve Antrenman Bilimleri”, “Spor Sağlık Bilimleri”, “Spor Yönetim Bilimleri” ve Rekreasyon” temel alanlarında 11 ülkeden 41 davetli konuşmacı yer almaktadır. Yaklaşık 800 katılımcı ile gerçekleştirilecek olan kongremizde 209 sözel, 466 poster bildiri sunulacak ve tartışılacaktır. Kongremize bildirileri ve katılımları ile destek veren tüm spor bilimcilere, bu kongrenin gerçekleşmesinde destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sporun bir yaşam biçimi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu bilinçle kentte spor alanlarının sayısını artırdıklarını ve tüm vatandaşları spora teşvik ettiklerini söyledi. Belediye olarak çeşitli spor branşlarında kurslar açtıklarını da dile getiren Zolan, bu yönde çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

Vali Abdülkadir Demir ise, “Bu kongrenin spor bilimleri konusunda Dünyada bilim alanında yaşanan gelişmelerin gözden geçirilmesi anlamında son derece önemli olduğuna inanıyorum. Herşey insan ve insan sağlığı için. Sağlıklı insan oluşturabilmenin en önemli yolu da hiç kuşkusuz sporla yapılabiliyor. Sürekli spor yapan insanlar sağlıklı düşünen ve mental olarak ta daha başarılı insanlar. Sporun yarışma ve rekabet tarafı da ülkelerin gelişmişlik düzeyini gösteriyor” dedi. Vali Demir, Denizli’de 28 spor salonu, 56 futbol sahası, 5 havuz, 33 tenis kortu, 11 kondisyon merkezi, 2 spor kompleksi ve 11 antrenman salonunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Karolinska Enstitüsü Öğretim Üyesi Carl Johan Sundberg “Gen Dopingi” konulu sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı