REKLAMI GEÇ

Verdiği sözü tuttu derece yaptı

Verdiği sözü tuttu derece yaptı

Denizli Belediyespor’lu atlet Abdullah Yavuz Ertekin, 7. Uluslar arası Runtalya Maratonu’nda ikinci oldu. Ertekin, yarış öncesi Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a verdiği derece sözünü tuttuğu için çok sevindiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2012 Salı, 11:22

Öger Tur öncülüğünde düzenlenen 7. Uluslararası Runtalya Maratonu Antalya’da gerçekleştirildi.  21 bin 100 metrelik masterler yarı maratonda koşan Denizli Belediyespor’lu atlet Abdullah Yavuz Ertekin, ikinci oldu. 50-54 yaş grubunda 2240 göğüs numarası ile koşan ve 1.21.38’lik derece ile ikinci olan Ertekin, 2 saniyeden az bir süre ile birinciliği 1.19.48’lik derece yapan Ali Turan’a kaptırdı. 40-45 yaş grubunda ise Denizli Belediyespor’lu Turgay Baskın 8. oldu.

Denizli Belediyespor Atletizm Şubesi Başkanı Süleyman Kaya ‘ İki büyük maraton var. Birisi Avrasya Maratonu, diğeri Öger Runtalya Maratonu. Aynı koşuda geçen yılın birincisi olan gururumuz Abdullah Yavuz Ertekin, birinciliği kıl payı kaçırdı.. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum’ dedi.

Tecrübeli atlet Ertekin, Antalya’ya yarışa giderken Acıpayam Kumavşarı yakınlarında ki Keloğlan tesislerinde mola verdiklerini, burada Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ile tesadüfen karşılaştıklarını belirterek, ‘ Denizli Başkanımız Osman Zolan ile bir süre sohbet ettik ve Antalya’ya yarışa gittiğimizi söyledik. Kendisi de başarılar dileyip, müjdeli haber beklediğini söylemişti. Ben de kendisine derece sözü vermiştim ve bu sözü yerine getirdiğim için çok mutluyum’ dedi.

Ertekin, bu yıl birinci olan İstanbullu atlet Ali Turan’a geçen yıl 2 dakika fark atarak birinci olduğunu, bu yıl ise yaklaşık 2 saniye ile geçilmesini uzun mesafe koşularına fazla hazırlık vakti bulamamasına bağladı. 2 haftalık hazırlık ile maratona hazırlandığını anlatan Ertekin, genelde 800 ve bin 500 metre koşularına çalıştığını ve bu mesafelerde rekorları bulunduğunu belirterek, ödül olarak özel tasarlanan kupanın yanı sıra, ikincilik madalyası kazandığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı