REKLAMI GEÇ

6 AYDA 35 BİN KİŞİ

6 AYDA 35 BİN KİŞİ

Süratle gün ışığına çıkarılan Laodikya antik kentini altı ayda 35 bin turist ziyaret etti. Bu sayı geçen yıla göre yüzde 22 daha fazla…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2015 Çarşamba, 13:03

Denizli’nin kültür merkezlerinden biri olan Laodikya antik kentinin çekiciliği her geçen gün artıyor. 2008 yılında Kültür Bakanlığı’nın işletmesini Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği ve bu tarihten itibaren yılın 12 ayı kazı çalışmalarının yürütüldüğü antik kente gelen ziyaretçiler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 arttı. 

Ocak – Haziran dönemindeki yüzde 22’lik artış bu sezon turist sayısının 35 bine çıkmasına neden oldu. İki yıl önce UNESCO tarafından ‘Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen antik kentin yılın ikinci yarısında daha çok turiste ev sahipliği yapacağı ön görülüyor. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek, başkanlığında kazı ve restorasyon çalışmaları sürdürülen Laodikya, ayrıca bu yıl aldığı “2015 yılı Mükemmellik Sertifikası” ile tüm dikkatleri üzerine çekerken, antik kent özellikle Laodikya Kilisesi, Kuzey Kutsal Agora, sütunlu caddeler, tiyatrolar, akropol hamamlar, stadyum gibi binlerce yıllık eserlerle ön plana çıkıyor.

“YILIN 12 AYI KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
2008’den itibaren Laodikya’da yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışması yapılıp tarihin gün yüzüne çıkmaya devam ettiğini anlatan Başkan Zolan, bu çalışmalar sonucu antik kentin 2 yıl önce UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne girmeye hak kazandığını hatırlattı. Antik kentin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Laodikya, gerek ortaya çıkarılan tarihi değerleri gerekse ziyaretçi sayısı ile yüz güldürmeye devam edecek” diyerek, Laodikya’ya desteklerinin süreceğini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizli’nin geçmişine sahip çıkacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı