REKLAMI GEÇ

Zeybekci: Bürokrasi hazretleri öyle istiyor

Zeybekci: Bürokrasi hazretleri öyle istiyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yerel seçimin ardından İl Özel İdaresi’nin kapatılacak olmasını fırsat bilip, Pamukkale ve ören yeri gelirlerine el uzattı. AK Parti Denizli milletvekilleri ve Denizli Valiliği, Denizli’nin yıllık 16 milyon lira gelirden olmaması için girişim başlatırken, bakanlık bürokratları Nuh diyor, peygamber demiyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2013 Pazartesi, 11:03

DENİZLİHABER
Denizli’nin dünyaca ünlü turizm beldesi Pamukkale’yi altın yumurtlayan tavuk gibi gören Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıllardır buradan elde edilen geliri Denizli ile paylaşmak istemedi. Çeşitli defalar gelirin tamamını almak isteyen bakanlık, baskılar sonucu yüzde 50’sini Denizli İl Özel İdaresi’ne bırakmayı kabul etti.

Ancak bakanlık paranın tamamına sahip olma isteğinden hiç vazgeçmedi. Gerekçe olarak diğer illerdeki ören yeri gelirlerinin bakanlıkta toplanmasını örnek gösterdi. Gerçek niyet ise küçümsenmeyecek rakamlara ulaşan gelirin tamamına sahip olmaktı.

16 MİLYON LİRA GELİR
Bakanlığın iştahını kabartan Denizli’de kalan ve yıllık 16 milyon liraya ulaşan Pamukkale geliri oldu. Bakanlık, gişelerden elde edilen 14 milyon lira hasılatın yarısı olan 7 milyon lira ile havuz ve diğer işletmelerden sağlanan 9 milyon lira gelirle birlikte, toplam 16 milyon lirayı Ankara’ya taşımak için bir kez daha düğmeye bastı.

ÖZEL İDARE’NİN KAPANACAK OLMASI FIRSAT
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla 30 Mart 2014 yerel seçiminin ardından İl Özel İdaresi’nin kapanacak olmasını fırsat bilerek, Pamukkale’den sağlanan gişe ve diğer gelirlerin Ankara’ya gönderilmesini istedi.

“SİYASİ İRADE KARAR VERECEK”
Konuyla ilgili görüştüğümüz Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yılbaşı itibariyle bakanlığın Pamukkale gelirlerinin tamamını istediğini belirterek, “Geçmişte İl Özel İdaresi’ne bağlı bir işletme vardı, anlaşma buna göre yapılmış. Ancak İl Özel İdaresi kapanacak. Bakanlık bu nedenle geliri istedi. Pamukkale’de yetkili bakanlık, ne denilirse onu yapmak zorundayız. Ancak biz gelirin yarısının yine Denizli’de kalması için başvuruda bulunduk. Bundan sonrası için siyasi irade karar verecek” dedi.

ZEYBEKCİ, BÜROKRASİYİ ELEŞTİRDİ
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Pamukkale gelirlerinden Denizli’nin mahrum bırakılması kararını “Bürokrasi hazretleri yine elinden geleni yapıyor” diyerek, eleştirdi.
Milletvekilleri olarak Pamukkale gelirinden Denizli’nin yararlanması için gerekli girişimleri yaptıklarını kaydeden Zeybekci, “Gerekli itirazlarımızı yaptık. Sayın Bakan ile görüşüyoruz. Ancak bakanlık bürokrasisi de direniyor, elinden geleni yaparak paranın kalmasını engellemeye çalışıyor” diye konuştu.

Yorumlar

ismail öz   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 21:11

sayın bakanım büroksaden kastınız bakanlığın yetkilileri ilin bürokratları mı acaba?yıllardır il özel idaresinin işletmesini hazmedemeyen müdürler yöneticiler var ilimizde hala görevdeler…turizm bakanınında bakanlıkla alakası yok…ilgisi yok…yazık oldu denizlime….sayın bakanım pamukkaleyı geri alın sizin göreviniz bu.diğer vekillerin yapacagıda yok zaten..onlar timsah gözyaşı döküyorlar altısıda…

taner   -  Bağlantı 17 Aralık 2013, 15:14

denizli hakettiğini alacak diye reklam yapanlar;denizli gerçekten hakettiğini alıyor mu?akşam yastığa başınızı koyduğunuzda rahat uyuyabiliyormusunuz? pamukkale, ören yerleri geliri bakımından ikinci sırada geliyor.öyle görünüyorki bu gelir birilerinin iştahını kabartmış.yıllardır italyan kazı heyeti hierapoliste kazı yapıyor ama paü nün laodikyada yaptığı başarılı çalışmalar kadar yol kat edilmedi.denizli antik kent bakımından zengin bir şehir.ve pamukkale ören yeri geliri denizli de kalarak bu antik kentleri ayağa kaldırıp denizli nin turizm pastasından pay alması sağlanmalıdır.son sözüm şu:lafla peynir gemisi yürümüyor.milletvekillerini,denizli platformunu,sivil toplum örgütlerini duyarlı olmaya ve denizlinin hakkını savunmaya davet ediyorum.

murat atakan   -  Bağlantı 17 Aralık 2013, 11:07

Bir Denizlili olarak bu haberden gercekten üzüldüm, denizli valisinin açıklaması sanki pes edilmiş karar verilmiş anlamını cıkarıyor insan.bakanlık bu konuda en guzel oren yerı pamukkaleyi neden bu kadar ister?acaba yine sözde sivil toplum örgütü tursaba mı verecek?turkıyenın diğer ören yerleri bakımsızlıktan ölü kent olmuş.pamukkaleyide tam öldürmek mi istiyor.bence denizlili bürokratlarda görevini yapmıyor sanırım yıllardır.topu siyasetciye atmışlar,gerekli bilgiyi verseler ve zamanında uyandırsalar yıllardır pamukkale denizlinin neden devam etmez anlamıyor insan.keşke denizli belediyemiz işletse.ankaradan denizliye yıllardır hiç bir şey gelmedi,gelmezde.yazık olmuş.yada biz uzaktan yanılıyoruz ama yinede pamukkale denizlinin olmalı ne olursa olsun…

kenan   -  Bağlantı 16 Aralık 2013, 23:10

iktidarda Denizli’li akp milletvekillerinin tümü:bugün geldiğiniz mevkii,makam bunu başta sizi Ankara’ya taşıyan Denizli’nize ve halkına borçlusunuz!!

gazi k.   -  Bağlantı 16 Aralık 2013, 18:59

denizli milletvekilleri bakanlık vb için uğraşmak yerine şu paranın denizlide kalmasını sağlarlarsa çok daha yararlı olurlar memleketlerine.yoksa şu yapılana engel olamıyorlarsa hiçbir partiden kimse ne yerel seçimde ne de genel seçimde oy için dolanmasın ortalarda.denizliden kazanılan bu para tamamen denizliye harcanmak için denizlide kalmalıdır. merkeze giden paradan geriye birşey gelmez.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı