REKLAMI GEÇ

Pamukkale’de 137 işçi işsiz kaldı

Pamukkale’de 137 işçi işsiz kaldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pamukkale’nin işletmesini Özel İdare’den aldı, 137 çalışanı yeni yıla işsiz girdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2014 Perşembe, 11:22

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hierapolis ve dünyaca ünlü Pamukkale’nin işletmesini Denizli İl Özel İdaresi’nden aldı. Bakanlığın yılın son gecesi yaptığı bu operasyon ile Denizli yıllık 16 milyon liralık gelirden olurken, 137 geçici işçi de yeni yıla işsiz girdi.

Pamukkale ören yeri işletmesinde çalışan işçilerin bir gece yarısı operasyonu ile sokağa atıldığını savunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Erdoğan Yalçın, bakanlık ile İl Özel İdaresi arasıdaki sözleşmenin 2016 yılına kadar geçerli olduğunu hatırlattı.

Yalçın, “2006 yılında Bakanlık ile İl Özel İdaresi 10 yıllık protokol yapmış ve ören yeri işletmesinin tüm gelir ve giderleriyle birlikte İl Özel İdaresine devretmiştir. Özel idarenin 30 Mart’ta düzel kişiliğini sona erdirecektir. Bakanlık 30 Mart’ı beklemeden tek taraflı olarak Özel İdare ile olan sözleşmesini 31 Aralık 2013 akşamı fesh etmiştir. Ben mecliste haklarımızı büyükşehir belediyesine bir protokol ile devretmek istemiş ve önerge vermiştim. O zaman beni dikkate almayanların hatasını 137 işçi çekiyor. Denizli altın yumurtlayan tavuğundan oldu” dedi.

Yorumlar

ismail öz   -  Bağlantı 8 Ocak 2014, 21:07

pamukkaleye müze kartı olan herkes giriyor o kadar buyuk oren yeri unesco dünya miras listesinde en temiz en ıy oren yeri seçildi geçmiş yıllarda geldım gordum bilmeden konuşuyorsunuz bahattın bey.laf söylemek ıcın laf yazmayın.uzakta olsam Pamukkale denızlının.ordakı her çalışanın da colugu cocugu var yazık degılmı işssiz bırakmak.alan fırmanın işlettiği yerleride biliyorum sıfır hizmet.ölsen kımse yardım etmez.pamukkale süper olmuştu.yuh be…tursab çalışanlarına bakın dıger orenyerlerınde..hepsi askeri ucret mutlu olanı yok….merak ediyorsan git denizli il özel idaresine sor Bahattin bey…

bahattin demir   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 11:57

137 tane geçici işçi Pamukkalede ne iş yapıyor ? Ben pamukkaleye 20 TL diye giremiyorum. Belki ben bilmiyorum ama 137 kişi az değil. Ne yaptıklarını da çok merak ediyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı