REKLAMI GEÇ

Pamukkale’nin gelirleri bakanlığın oldu

Pamukkale’nin gelirleri bakanlığın oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı geri adım atmadı ve Pamukkale’nin gelirlerine el koydu. Denizli, sahibi olduğu Beyaz Cennet’ten kazandığı yıllık 16 milyon TL’den oldu. İhale düzenleyen bakanlık, Pamukkale’nin işletmesini Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği’ne (TURSAB) verdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ocak 2014 Perşembe, 10:57

Yıllardır uğraşan Ankara, sonunda amacına ulaştı. Denizli’nin Beyaz Cennet’i ve sahip olduğu en önemli turizm merkezi olan Pamukkale’nin gelirleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın oldu. 1 Ocak itibariyle Denizli, artık Pamukkale’nin gelirlerinden 1 kuruş dahi alamayacak.

TURSAB İŞLETECEK
Yeni dönemde, Pamukkale’yi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı ihaleyi kazanan Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) işletecek. Bugüne kadar Pamukkale’yi yöneten İl Özel İdaresi’ne bağlı Pamukkale İşletme Müdürlüğü de fonksiyonunu yitirmiş oldu. Müdürlük, İl Özel İdaresi’nin tamamen fesh edileceği 31 Mart’a kadar, devir ve tavsiye sürecini tamamlayacak.

YILLIK 16 MİLYON GELİYORDU
Pamukkale’nin Denizli’ye katkısı azımsanmayacak kadar çoktu. Denizli buradan yıllık ortalama 16 milyon TL gelir elde ediyordu. Bundan böyle bu para, bakanlığın olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugüne kadar geçmiş hükümetler döneminde de sürekli, Pamukkale gelirlerini almak için girişimlerde bulunuyordu. Her seferinde yapılan girişimlerle Denizli’nin hakkı korunuyordu. Son girişimde bakanlık ısrarından vazgeçmedi ve bu kez sonuç aldı.

Yorumlar

rehber vedat   -  Bağlantı 7 Ocak 2014, 20:13

uzakta olsamda üzüldüm,onesco bile en iyi yönetilen ören yeri seçti pamukkaleyi.tursab nereyi iyi yönetmiş diğer ören yerlerini görüyoruz hep.hep sorundu Pamukkale Yusuf ziya vali rahmetli recep vali gazi vali zamanında verilmedi en güçlü zamanda neden kaybedildi?il kültür turizm müdürü ve müze müdürüne sorun neden verildi onlar iyi bilir…yazıklar olsun.

FİKRET Kocaman   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 22:51

Sorunun sebebi tamamen ilgisizliktir.Pamukkaleden sorumlu il özel idare yetkilileri ilgisizlikten dolayı fesh edilecek olan il gn.mec.sinin tasarrufundaki bu geliri maalesef TÜRSAB a kaptırmıştır.Denizlimize hiç bir faydası olmayan,kaçak turların yegane sorumlusu olanTürsab I’n başkanı sayın Başaran Ulusoy bizim yöneticilerimiz siyaset uykusunda iken Pamukkalemize göz koyup sahip çıkmışlardır.Olay aynen böyledir Çok yazık.

denizlililiiii   -  Bağlantı 2 Ocak 2014, 11:24

oylar akp yeeeee!!!!!!!!!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı