REKLAMI GEÇ

Laodikya artık Denizli Belediyesi’nin

Denizli’nin en önemli tarihi kentlerinden olan Laodikya, Denizli Belediyesi’ne devrediliyor. Denizli Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında ele alınan madde ile tarihi kenttin tüm kazı çalışmalarıyla, çevre düzenlemelerinin, Denizli Belediyesi tarafından yapılması ve gelirlerin bir kısmının da yine belediyeye aktarılması kararı alındı.

/ DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli’nin en önemli tarihi kentlerinden biri olan ve kısa süre içerisinde yapılan kazı çalışmalarıyla büyük bir bölümü gün yüzüne çıkan Laodikya, Denizli Belediyesi’ne devredilecek. Denizli Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında gündeme alınan konu ile birlikte Laodikya’nın Denizli Belediyesi’ne devredilmesi kararı verildi. Önemli bir tarihi kentin belediyeye devir edilmesi ise Türkiye’de bir ilk.

İlk defa önemli bir ören yeri, yapılacak olan protokol ile belediyeye devredilmiş olacak. Meclis toplantısında gündeme getirilen konu hakkında açıklamada bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin önemli tarihi kentlerinden biri olan ve her yıl binlerce turisti ağırlayan Laodikya’nın Denizli Belediyesi’ne devredileceğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılacak olan protokol ile tarihi kentte yapılacak olan çalışmalar ve çevre düzenlemelerinin, Denizli Belediyesi tarafından yürütüleceğini açıklayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sayesinde Laodikya’nın Denizli Belediyesi’ne devredilmesi kararını almış bulunmaktayız. Bu konuyu bakanımıza ilettiğimizde sayın bakanımız bu duruma çok olumlu baktı. Bu bizler için çok önemli bir gelişmedir. Yapılan bu çalışmada Türkiye’de bir ilk. Önemli bir ören yeri ilk defa bir belediyeye devrediliyor. Yapılan bu çalışmanın birçok belediyeye örnek olacağını tahmin ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından mecliste görüşülen madde, meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve kabul edildi.

Meclis üyelerinin fiyat isyanı

Denizli Belediyesi olağan meclis toplantısında gündeme gelen Laodikya’nın Denizli Belediyesi’ne devredilmesi konusunda meclis üyeleri de söz alarak ören yerlerine yapılan giriş ücreti zammına değindi. CHP’li meclis üyeleri, bakanlık tarafından Pamukkale’ye yapılan yüzde 100’lük zammın fazla olduğunu belirterek, Laodikya’nın da bu duruma getirilmemesini istedi. Meclis üyelerinin bu görüşüne katılmayan Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya konulan müze kartı örnek gösterdi ve meclis üyelerinin bu karttan almasını önerdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı