REKLAMI GEÇ

Laodikya elimizden uçmasın

Laodikya elimizden uçmasın

Denizli’nin uzun süredir önemli gündem maddelerinden biri olan Pamukkale’nin geri alınması sürecine şimdi de Laodikya eklendi. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ihaleye çıkaracağı 376 müze ve ören yeri arasında Pamukkale ile birlikte Laodikya’nın da olduğunu belirtti. Şen, “Laodikya elimizden uçmasın, Denizli için birlik zamanı” dedi, ihale sürecine acilen itiraz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2016 Pazartesi, 13:18

Denizli’nin büyükşehir statüsüne geçirilmesinin ardından kapanan Özel İdare Pamukkale’nin işletilmesinin TURSAB’a geçmesine yol açmıştı. Bu sürecin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi Beyaz Cennet’in yeniden Denizli’ye dönmesi için girişimler başlamış, ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni ihale duyurusunu yapmasıyla hayaller suya düşmüştü.

Pamukkale’nin pazarlık usulüyle ihaleye çıkarılak 376 müze ve ören yeri arasında yer almasının ardından dikkat çeken bir iddia da DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen’den geldi.

LAODİKYA’YI DA KAYBEDİYORUZ
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale ile birlikte Laodikya’nın da ihale kapsamına alındığını belirterek, Laodikya’nın da elimizden uçmak üzere olduğunu açıkladı.

376 ören yeri ve müzenin işletilmesi hakkının 1 milyar 190 milyon 366 bin 53 lira bedelle ihaleye çıkarılacağını ve süresinin belli olmadığını ifade eden Gazi Murat Şen, “İhale ilanında Denizli için önemli noktalarından biri, Laodikya antik kentinin de ihale kapsamına alınmış olmasıdır. Yani Laodikya antik kentine yıllarca maddi manevi destek vermiş olan Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale antik kenti işletimini alamayacağı gibi Laodikya antik kentinin işletmesini kaybetme riskiyle karşı karşıyadır” dedi.

Laodikya’nın 2015 yılında ziyaretçisini artıran ender ören yerlerinden biri olduğunu hatırlatan Şen, bu yıl ziyarete açılacak Laodikya kilisesi ile çok önemli bir inanç turizm noktası olacağını, Efes ve Laodikya kiliselerini ziyaret eden bir Hıristiyan’ın hacı olduğunu kaydetti.

TÜRSAB TEKEL OLMAMALI
“Tüm ören yerlerinin birlikte ihaleye çıkarılması ile kim tarafından alınabilir? diye soran Gazi Murat Şen, “Bir tek alıcı vardır, o da TÜRSAB. İhalenin toplu tüm ören yerleri işletiminin de pazarlık usulu verileceğine göre, ihaleyi yapan kurumun kendi kendine pazarlık şansını ne kadar düşürdüğü de ortadadır. TÜRSAB müze ve ören yerleri işletimin de, asla bir tekel olmamalıdır” dedi.

İHALE SÜRECİNE ACİLEN İTİRAZ EDİLMELİ
Büyükşehir ve Pamukkale Belediyelerinin ihale sürecine acilen itiraz etmesi gerektiğini ifade eden Gazi Murat Şen, “İhalenin yapılırken rekabet şartlarının oluşması, Pamukkale ve Laodikya ören yerinin işletiminin Denizli’de kalabilmesi için, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere tüm milletvekillerini, belediye başkanlarını, sivil toplum kuruluşlarını birlikte hareket etmeye ve her iki antik kentin de Denizli’de kalması için çaba harcamaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı