REKLAMI GEÇ

Laodikya kazılarında Nero’nun heykel başı bulundu

Laodikya kazılarında Nero’nun heykel başı bulundu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Laodikya Antik Kenti’ndeki kazılarda biri Roma İmparatoru Nero heykeline ait çok sayıda mermer heykel başı ortaya çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2020 Çarşamba, 15:39

Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, 2019 kazı sezonundaki çalışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada geniş bir alanı kapsayan antik kent içinde kazı, restorasyon ve bakım onarım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

2019 kazı sezonunu değerlendiren Prof. Dr. Şimşek, Traian Nymphaeumu Meydanı Doğu Sokak ve Güney Agora Sokağı’nda kazı, Batı Tiyatrosu’nda kazı ve restorasyon, Kuzey Kutsal Agora Batı portik duvarı, Atriumlu Yönetici Binası ve Batı Portik Kuzey uç Mozaikli Alan ile Kiliseli Periystyli Ev’de restorasyon ve konservasyon çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Laodikeia Kilisesi’nde mevsim geçişlerine bağlı bakım-onarım çalışmalarının periyodik olarak sürdürüldüğünü, restorasyon, depo, çizim ve dokümantasyon çalışmaları da arazi çalışmaları paralelinde ilgili laboratuvarlarda yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Celal Şimşek, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın yapılan çalışmalarla yakından ilgilendiğini anlattı.

Laodikya’da ortaya çıkarılan ve restorasyonu tamamlanan eserlerden 171’inin müzelerde sergilenecek nitelikte olduğunu belirten Prof. Dr. Şimşek, “Güney Agora Sokağı kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan İmparator Nero (M.S. 54-68) heykeline ait mermer baş, Batı Tiyatro’da ele geçirilen genç kadın heykeli başı, geç Roma imparator başı, kent tanrıçası başı, Aphrodite başı ve Artemis başı önemli sayılabilecek buluntulardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı