REKLAMI GEÇ

Laodikya’da mesai gündoğumuyla başlıyor

Laodikya’da mesai gündoğumuyla başlıyor

Denizli’nin en büyük antik kentlerinden birisi olan Laodikya’da kazı yapan ekip, gündoğumuyla birlikte mesaiye başlıyor.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2014 Pazartesi, 14:30

Prof. Dr. Celal Şimşek’in başkanlık ettiği kazılar, bir yandan toprak altındaki binlerce yıllık tarihi eserleri gün ışığına çıkarırken, diğer yandan çevredeki yerleşim birimlerinde oturan vatandaşların da ekmek kapısı durumunda.

Yılın 12 ayı yapılan kazılarda 100 dolayında işçi görev alıyor. Yaz aylarında hava sıcaklığının gölgede bile 40 dereceye yaklaşması, kazılarda görev alanları zorluyor. Bu nedenle de kazı ekibi her sabah 06.00’da çalışmaya başlıyor. Saat 14.00’de ise mesai tamamlanıyor.

Prof. Dr. Celal Şimşek, mesainin erken başlamasını “Öğle saatlerinden itibaren açık alanda çalışanlar için sıcaklık dayanılmaz hale geliyor. Bunun çözümünü gündoğumunda işe başlamakla bulduk. Çalışmalar gayet iyi gidiyor” sözleriyle açıkladı.

Kazıda çalışanlar ise, “İşe erken başlamak başlangıçta zorlasa da zaman içinde alıştık. Kaldı ki sıcakta çalışmanın zorluğunu düşününce, işe erken başlamak hepimizin tercih nedeni” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı