REKLAMI GEÇ

Laodikya’ya hayran kaldılar

Laodikya’ya hayran kaldılar

Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu”na katılan yabancı gençler Laodikya Antik Kenti’ne hayran kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2014 Pazartesi, 09:58

Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu” Türkiye’nin farklı şehirlerinde başladı. Bu kapsamda “Türkçe Yaz Okulu”na katılan Makedonya, Bosna Hersek, Rusya, Polonya, Kosova, Mısır, Macaristan, Slovakya, Romanya, İran ve Kazakistan’dan olmak üzere toplam 20 öğrenci de Denizli’ye geldi.

denizli-turkce-ogrenen-ogrenciler-laodikya-ya-hayran-kaldi-ic-1

Denizli’de dil eğitimi alan öğrenciler, Türkçe öğrenmenin yanında kentin öne çıkan tarihi ve turistik yapıları ve yörenin kültürünü tanıma imkanı bulmak için düzenlenen gezilere katıldı. Genç öğrenciler öncelikle geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Laodikya Antik Kenti’ni ziyaret ederek, tarihi kent hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi, Suriye Caddesi, tiyatro ve Anadolu’nun en büyük kutsal alanı olan Kutsal Agora’ya hayran kaldı.

Misafirler geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Laodikya Antik Kenti’nde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

denizli-turkce-ogrenen-ogrenciler-laodikya-ya-hayran-kaldi-ic

BAKAN VE BAKAN’LA BULUŞTULAR
Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Türkçe Öğretim Merkezlerinde eğitim alan öğrenciler bulundukları şehrin ve yörenin kültürünü de tanıma fırsatı buldu. Yabancı konuklar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi.

Türkiye’de burslu olarak Türkçe öğrenen Denizli’deki 20 yabancı öğrencinin ağustos ayı sonunda kentimizden ayrılacağı, etkinliğin son haftasında diğer şehirdeki konuklarla birlikte İstanbul’da olacakları bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı