REKLAMI GEÇ

Vural, ‘halkın fikri alınmalı’

Vural, ‘halkın fikri alınmalı’

Denizli’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Karahayıt’ta kentsel dönüşüm çalışmalarına start verildi. Kentsel dönüşümün Karahayıt’a can vereceğine dikkat çeken Belediye Başkanı İbrahim Vural, “Ama halka rağmen böyle bir proje uygulanamaz. Karahayıt sakinlerinin görüşü alınmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Haziran 2012 Perşembe, 01:30

Denizli’nin Pamukkale’den sonra en özel ikinci turizm merkezi olan Karahayıt’ın çehresini değiştireceğine işaret edilen kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı.

Denizli Valisi Abdulkadir Demir üzerinde önemle durduğu en kritik çalışmalardan biri olan projeyle Denizli’nin turizmden hak ettiği payı almak adına önemli bir adım atılacağı konuşuluyor.

Demir’in sık sık vurguladığı “İç içe geçmiş metruk binalar, kalite standardının altında turizm hizmetinin verildiği ve günümüz koşullarının gerisinde kalmış belde turizminin” Karahayıt’ın turizmde ilerlemesinin önünde en büyük engel olduğu belirtilirken, beldede yeni yapılaşmayı inşa edecek olan TOKİ kolları sıvadı.

Kentsel dönüşüm projesine sahip çıkan Karahayıt Belediye Başkanı İbrahim Vural, çok önemli bir detaya dikkat çekiyor. Vural’a göre, projenin her ne kadar Karahayıt’ın önünü açacak bir proje olduğunu vurgulasa da böylesine geniş çaplı bir dönüşüm ile ilgili Karahayıt sakinlerinin görüşünün alınması gerektiğinin altını çiziyor.

Karahayıt’ta halka rağmen böyle bir proje yapılmasının doğru olmadığını dile getiren Vural, “Karahayıt insanın alışagelmiş yaşam standardını değiştirecek bir projeden bahsediyoruz. O nedenle belde halkına projenin önemeni tam anlamıyla anlatmalı, onların fikri sorulmalı ve ikna edilmeli. Yöneticiler olarak bizim asli görevimiz bu olmalı” diye konuştu.

Konuyla ilgili kısa süre sonra Vali Abdulkadir Demir ile görüşeceklerini belirten Vural, “Sayın Vali’ye belde insanın proje konusunda tam anlamıyla bilgilendirilmesi konusunda bir toplantı yapılması için teklif götüreceğiz. Vali Bey’in beldeye yönelik heyecanı, azmi ve çabası şahsen bizleri mutlu ediyor, umutlandırıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı