REKLAMI GEÇ

Beyaz cennete’ turist ilgisi

Beyaz cennete’ turist ilgisi

UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alan beyaz travertenleriyle ünlü ”Beyaz Cennet” Pamukkale’ye bu yılın ilk beş ayında gelen turist sayısında, geçen senenin aynı dönemine göre artış olduğu bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Haziran 2010 Pazartesi, 19:15

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bu yıl ilde turizmde belirgin bir canlılığın görüldüğünü, özellikle yaz döneminde bunun daha da artmasını öngördüklerini kaydetti. Pamukkale’ye gelen turist sayısında dikkate değer artışın yaşandığını ifade eden Erkmen, geride kalan 5 ayda, bölgeyi yerli yabancı 479 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Vali Erkmen geçen yılın aynı döneminde bu sayının 381 bin olarak gerçekleştiğini belirterek, şöyle devam etti: ”İlk beş ay sonrasında neredeyse 500 bini bulan bir rakam söz konusu. Tanıtım faaliyetleri turist sayısının artmasında etkili oldu. Bir taraftan tanıtımın etkisi, bir taraftan geçen yılki durgunluğun yavaş yavaş etkilerini kaybetmesi söz konusu. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler açısından Pamukkale yine gözde bir yer olmaya devam ediyor.”

Pamukkale’yi geçen yıl 1,5 milyon civarında turistin ziyaret ettiğini, yıl sonunda bu sayısı aşmayı planladıklarını belirten Erkmen, ”Burada yalnız Pamukkale değil, il genelindeki turizm hareketliliği de önemli. Özellikle sağlık turizmi ve görsel anlamda, sportif anlamda, doğa güzelliği anlamında insanların bu bölgeye gelmesini ve buradaki güzelliği yaşamasını istiyoruz”dedi. Vali Erkmen, bölgeye gelenlere daha iyi, daha kaliteli hizmet sunulabilmesi yönündeki altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Travertenleriyle tanınan beldede, antik havuz ve tiyatro ile arkeoloji müzesi de turistlerin ilgi odağı olan yerler arasında. Pamukkale’de gelecek ayın başından itibaren hizmete girecek yüzme havuzları, turistlere ”Beyaz Cennet”e karşı yüzme imkanı sunacak. Beldedeki turizmciler, yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduklarını, Pamukkale’den mutlu ayrılan turistlerin ”gönüllü turizm elçisi” haline geldiğini, gelecek yıllarda turizm pastasından daha fazla pay alabilir hale geleceklerine inandıklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı